Popotnik
73770 ogledov

Presenečeni smo bili, kaj dobi družina za bone na slovenski obali

Simonov zaliv nedelja 14.8. 2016 Facebook
Na spletni platformi Booking.com smo preverili, kaj si lahko štiričlanska družina v tednu, ki sledi, od ponedeljka do petka, privošči na slovenski obali za štiri bone, ki jim jih je namenila država.

Brskanje po spletni platformi med apartmaji in hoteli razkrije dokaj skopo ponudbo. Izbirati je mogoče med apartmaji, hoteli, moteli, spanje z zajtrkom, a za 500 evrov bonov, kolikor je država namenila za dopust štiričlanski družini z dvema otrokoma (2 odrasla in dva otroka so skupaj prejeli za 500 evrov bonov), si štirih noči na slovenski obali praktično ne morejo privoščiti. V veliki večini primerov bi bilo treba za oddih doplačati.

Portoroški hoteli Slovenija Kaj so nam povedali o turističnih bonih in kaj piše v zakonu

Privoščijo si lahko spanje v enem od skromno opremljenem studiov, ki jih ponuja zasebnik za dobrih 350 evrov od ponedeljka do petka. Za oglaševano ceno pod 500 evrov za počitnikovanje od 20. 7. do 24. 7. smo na Booking.com našli le še apartmaje v malo bolj odročnih vaseh od morja, in sicer v Kortah in Kubedu, medtem, ko je cena najema apartmaja za štiri noči za dva odrasla in dva otroka v obalnih mestih med 600 in 1100 evrov, cene tri- in štirizvezdičnih hotelov pa v večini nad 1.000 evrov. Za štirizvezdične hotele je treba na spletni platformi booking.com odšteti tudi po 350 evrov na nočitev in več. Za petzvedični hotel v Portorožu za štiri noči kar dobrih 2.500 evrov, medtem, ko bi si lahko dve družini vilo za osem oseb z bazenom od ponedeljka do petka prihodnji teden med ponedeljkom in petkom privoščili za dva tisočaka.

Kopanje na Bledu Unovčevanje bonov Slovenija Podrobnosti o bonih: Ponudniki jih niso dolžni sprejeti

simonov zaliv morje kopalci plaža | Avtor: Bralka Žurnala24 Bralka Žurnala24

V kampih še prostor

Poletna turistična sezona se bliža vrhuncu in tudi v kampih ob slovenski obali beležijo dober obisk, čeprav zasedenost tudi v luči ukrepov zaradi novega koronavirusa ni stoodstotna. V kampih sicer prevladujejo domači gostje, med katerimi je precejšnje zanimanje za koriščenje turističnih bonov. Kamp Lucija, ki lahko sprejme do 1000 gostov, je med tednom zaseden okoli 60-odstotno, med vikendi pa beleži okoli 70-odstotno zasedenost, so za STA pojasnili v Savi Turizmu.

San Fruttuoso, Liguria, Italija Drugače kot pri nas Svet Italija in njihovi turistični boni

Glede na trenutne razmere s širjenjem covida-19 in interventne ukrepe vlade pričakujejo, da bodo tudi v drugi polovici julija in avgusta ohranili obstoječe stanje. Trenutna zasedenost v kampu Adria Ankaran, ki premore 430 kampirnih parcel in 71 mobilnih hišk, je okoli 80-odstotna. Pri tem v primerjavi z lanskim letom beležijo nekaj gostov manj, kar je tudi posledica sprejetih ukrepov, saj zagotavljajo večje parcele in ustrezne odmike, so za STA poudarili v družbi.

Plaža Strunjan Turistični bon Slovenija Furs opozarja: Pri bonih ne naredite te napake!

Strunjan plaža | Avtor: Profimedia Profimedia

Za razliko od nekaterih manjših kampov na slovenski obali je v Luciji in Ankaranu večja fluktuacija gostov, saj je delež pavšalistov razmeroma majhen. V Luciji tako delež pavšalistov ostaja na lanskoletni ravni okoli 20 odstotkov. Prevladujejo individualni prihodi gostov z avtodomi, zmanjšuje pa se delež prihodov gostov s šotori, ki so v preteklih letih kampirali v skupinah, so navedli v Savi Turizmu. Po podatkih Adrie pa pri njih pavšalisti predstavljajo približno tretjino vseh gostov.
 

Komentarjev 8
  • srecko7 12:20 26.julij 2020.

    Tudi jaz opažam pohlep nekaterih ponudnikov storitev tudi jaz bom raje pustil bone državi kot pohlepnežem brez sramu

  • kapibara1 09:05 21.julij 2020.

    Terme Mala nedelja.. ZZZZelo ugodno.. -Prekmurja samo tudi.. Kampi ob Kolpi..

  • kapibara1 08:46 20.julij 2020.

    https://klikaj.si/zanimivosti/slovenec-v-strunjanu-placal-120-e-na-noc-poglej-v-kaksnem-apartmaju-je-bival-sramota/