Popotnik
6548 ogledov

Priljubljena turistična destinacija, ki je kot feniks vstala iz pepela

la palma španija plaža
1/3
Profimedia
Španski otok naj bi znova postal priljubljen med turisti, potem ko so bili leta 2021 prisiljeni zapustiti to čudovito destinacijo.

Več kot dve leti po tem, ko je ogromen vulkanski izbruh na Kanarskih otokih povzročil kaos, se bo La Palma ponovno zavihtela na sam vrh krajev, ki jih turisti z velikim veseljem radi obiščejo.

Septembra 2021 je izbruhnil vulkan Tajogaite, vulkanska aktivnost pa je trajala 85 dni. To je bil prvi izbruh na otoku po letu 1971 in velja za najbolj škodljiv vulkanski izbruh, ki so ga na otoku ga kadarkoli zabeležili. Škoda, ki jo je povzročil vulkan, je ocenjena na 843 milijonov evrov.

vulkan La Palma | Avtor: Epa Epa
Zaradi naravne katastrofe se je posledično zmanjšalo tudi število tujih obiskovalcev in to za kar tretjino. Zaradi vulkanskega izbruha pa se je zdaj dvignila priljubljenost manj znanega Kanarskega otoka, ki sedaj privablja vedno večje število turistov.

Novi trend je opazil tudi Enrique Luis Larroque del Castillo-Olivares, čigar družina ima v lasti hotel Hacienda de Abajo. Kot je dejal, La Palmo sedaj obiskuje več ljudi kot v zadnjih letih, saj je novica o vulkanu pritegnila nov del populacije, poroča britanski The Sun.

"Zaradi novice o vulkanu je La Palma postala bolj prepoznavna. Vulkanski izbruh je bil največja katastrofa zgodovini otoka. Za okrevanje bo potrebnih veliko let in veliko truda, vendar so prebivalci otoka izjemno delavni. La Palma si bo opomogla," je optimističen Enrique.

Vse, kar morate vedeti pred obiskom Španije

Slovenski državljani za vstop v Španijo ne potrebujejo vizuma. Tako kot v vse države članice EU lahko slovenski državljani vstopajo z veljavno osebno izkaznico. Direktne letalske linije iz Ljubljane na La Palmo ni na voljo. Obstaja pa možnost leta iz italijanskega Trbiža na otok Gran Canaria od tam naprej pa lahko na La Palmo pridete s trajektom, ki redno vozi. Za let iz Italije boste tako potrebovali približno štiri ure, trajanje vožnje s trajektom pa je odvisno od vrste plovila, običajno traja med dvema in štirimi urami.

La Palma: naravni raj na Zemlji

La Palma je znana po svoji raznolikosti in poleg vulkana turistom omogoča raziskovanje bogate narave. Ena najbolj znanih znamenitosti je Roque de los Muchachos, ki se nahaja na najvišji točki otoka. Na tej razgledni točki se pred vami odpre pogled na celotno dolino, marsikateri obiskovalec pa je zapisal, da vam razgled vzame dih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrés (@betelang)

A tudi tisti, ki niso ravno navdušeni nad višino, na La Palmi ne bodo prikrajšani. La Palma se namreč ponaša s številnimi naravnimi morskimi bazeni. Naravni bazeni, kot je Charco Azul, so oblikovani iz majhnih kraterjev vzdolž obale, ki so posledica starodavnih vulkanov. Tam lahko brezskrbno zaplavate, brez da bi vas motili valovi.

Še en razlog, zakaj je La Palma tako priljubljena pri turistih, so črne peščene plaže, ki so ravno pravšnje za poležavanje in opazovanje sončnih zahodov. Otok je primeren za obisk tudi pozimi, saj tam v tem letnem času temperature redko padejo pod 20 stopinj Celzija. Zime pa so tudi primerne za skok v morje, saj je ima morje temperaturo med 18 in 20 stopinj Celzija.

dezurni@styria-media.si

Cavtat ga poznate? Popotnik Ta izjemno slikovit hrvaški kraj blesti na seznamu skritih destinacij
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.