Popotnik
669 ogledov

Tega po novem ne boste smeli početi v Airbnbju

Airbnb
Airbnb po novem strožje nad kršitelje, ki jim z neupoštevanjem pravil grozi izključitev s platforme in morebitne pravne posledice.

Eden izmed največjih spletnih ponudnikov namestitev po vsem svetu je zaradi težav s prirejanjem nedovoljenih zabav v nastanitvah, ki jih na njihovi platformi ponujajo ponudniki, izdal globalno prepoved zoper njih. Kot pravijo v podjetju, je organizacija zabav v trenutnem položaju neodgovorna in skrajno sporna, zato takšnih praks ne bodo več dovolili.

ženske prijateljice zabava | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Prepoved velja za vse prihodnje rezervacije do nadaljnjega za nedoločen čas. Od zdaj naprej pa bodo vsakršno organizacijo zabav s pomočjo njihove platforme sankcionirali z izključitvijo ponudnika in najemnikov iz omrežja Airbnb, kar je lahko za ponudnike stanovanj hud poslovni udarec. 

Nova pravila, ki so jih sprejeli, med drugim omejujejo tudi število gostov v določeni nastanitvi, in sicer na šestnajst.

Letalo Ryanair preverite pred dopustom Popotnik Takšne spremembe uvaja najbolj priljubljen nizkocenovnik

Problematične t. i. hiše za zabave

Za korak so se v podjetju odločili, ker se je vse več organizatorjev družabnih dogodkov ob zaprtju lokalov in klubov odločalo za organizacijo zabav v sklopu nastanitev na portalu. Portal, ki je v številnih turističnih krajih povsem izpodrinil hotele in druge oblike turističnih namestitev, že lani moral ukrepati zaradi več t. i. hiš za zabave. Te so ponudniki oglaševali kot odlična mesta za organizacijo divjih zabav, kar je hitro načelo živce sosedov, ki so se nad platformo pritožili.

Napovedali so še, da bodo zoper kršilce, če bo to le pravno mogoče, uvedli tudi kazenske postopke zaradi kršitev ukrepov za zajezitev širjenja virusa.

zabava | Avtor: Profimedia Profimedia

"Menimo, da je takšno ravnanje zelo neodgovorno. Ne želimo si tovrstnega poslovanja, zato tisti, ki se s tem ukvarjajo in tovrstno vedenje dovoljujejo, ne spadajo na našo platformo," so v sporočilu za javnost zapisali pri Airbnb.

Kot so dejali v podjetju, je 73 odstotkov njihovih ponudnikov po svetu zabave v svojih hišnih pravilih sicer že prepovedalo. Pred tem so gostitelji namreč dovoljevali manjše zabave, kot so rojstni dnevi in zabave pred rojstvom otrok, znane kot 'baby shower' zabave, a je leta 2019 podjetje postavilo strožja pravila in s tem rešilo težavo tako imenovanih hiš za zabave, ki so ves čas povzročale hrup v soseskah, poroča CNN.

Bled Slovenija Popotnik Slabe številke: Toliko manj turistov smo gostili v prvi polovici leta
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice