Popotnik
10127 ogledov

To je verjetno najlepši razgled na Slovensko Istro

vinska fontana Marzige
1/2
Saša Despot
Slovensko Primorje ponuja kar nekaj kotičkov, ki resnično prevzamejo.

Ni skrivnost, da je slovenska Obala v poletnih mesecih precej oblegana, o tem smo nedavno pisali tudi mi. Če si kljub temu želite naužiti dogajanja na in bo morju ter se ob tem izogniti gneči, imamo za vas rešitev. Zanjo pa vam ni treba čakati do konca poletja. Prav nasprotno: trenutno vam gre na roko celo vreme, saj vremenoslovci napovedujejo vroč zaključek poletnih počitnic, ko se bodo temperature povzpele čez 30 stopinj Celzija, na Primorskem lahko pričakujemo celo do 37 stopinj Celzija.

morje 2023 reportaža Popotnik Prizori na Obali so nas presenetili ...

Obiščete lahko eno najlepših razglednih točk v slovenski Istri, ki se nahaja v kraju Marezige. Od tod se odpira osupljiv pogled na istrsko zaledje in koprski zaliv. Poleg tega tam stoji prva vinska fontana v Sloveniji, kjer je možno okušati najboljša vina iz slovenske Istre, med njimi vina iz kleti Vinakoper, izpod rok lokalnih vinarjev iz Marezig in aktualno Županovo vino Mestne občine Koper. Štiri vina iz kleti Vinakoper pa si obiskovalci lahko iz velikih sodov natočijo sami.

vinska fontana Merezige | Avtor: Jaka Ivačič Jaka Ivačič

Ob degustaciji vin si lahko privoščijo vrhunske domače istrske narezke, ki so skrbno izbrani iz okoliških kmetij. Narezke se lahko naroči na prodajalni Vinske fontane, nato pa prevzame v vinskem sodu velikanu.

vinska fontana Marzige | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Na razgledni ploščadi ob vinski fontani stojita tudi največja lesena kozarca na svetu, ki predstavljata eno najlepših fototočk daleč naokrog. Do fontane se lahko odpeljete z avtomobilom, lahko pa se na pustolovščino odpravite po vinski cesti s posebnim vinskim avtobusom. 

vinska fontana Marzige | Avtor: Saša Despot Saša Despot

 

Tisti, ki bi si izlet želeli dodatno popestriti, se lahko preizkusite v lovu na tartufe. Slovenska Istra namreč velja za največje nahajališče tartufov v državi. V novi turistični dejavnosti smo se nedavno preizkusili tudi sami. Kako smo se pri tem odrezali, si lahko preberete TU.

demonstracija lova na tartufe video Popotnik "Pričakujemo dobro sezono istrskega zlata"

Prekrasne razglede na slovensko morje lahko sicer doživite na številnih pešpoteh ob morju, ki smo jih natančneje predstavili v našem preteklem prispevku.

Mesečev zaliv | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice