Popotnik
1142 ogledov

To si lahko privoščite v Rimu, če imate v žepu 300 evrov

Rim Profimedia
Na portalu Airbnb smo pogledali ponudbo in preverili, katere nastanitve si lahko privoščite in zanje za pet nočitev plačate manj kot 300 evrov.

Poletje se nestrpno približuje h koncu, marsikdo razmišlja, kako bi ga lahko še zadnjič izkoristil. Odgovor vam podamo kar mi; z obiskom večnega mesta – Rima, kakopak. Skoraj tri tisoč let je Rim veljal za zgodovinsko pomembno mesto, v katerem so se kalili veliki bojevniki in predvsem kultura. Še danes se ta vpliv pozna in prav tako še danes velja izrek, da vse poti vodijo v Rim.

Rim | Avtor: Profimedia Profimedia
Je večno mesto, kjer se obiskovalcu zdi, da se je znašel v časovnem stroju, saj se okrog njega nenehno izmenjujeta starodavna dediščina in novodobni utrip. Na vsakem koraku razkriva bogato zgodovino, ki se razprostira vse od časa starorimskega imperija, renesance do današnjih dni. Za mesto, ki se razpreda na sedmih bregovih, med katerimi teče reka Tibera, si je treba vzeti čas. A z dobro organizacijo in uspešnim načrtovanjem ga uspete raziskati in občutiti tudi v treh oziroma štirih dneh. Za temeljito in uživaško raziskovanje sicer priporočamo kakšen dan več, a tudi to zadostuje, da se z njim dobro spoprijateljite. 

Hrvaška plaža Turizem Popotnik Takšne so ugotovitve, tako na Hrvaškem letos trošijo turisti

Do prestolnice Italije je sicer najbolje dostopati z letalom z bližnjega tržaškega letališča, obstaja pa tudi kar nekaj ponudb za izlet v Rim z avtobusom.

Na tem mestu vam bomo priskočili na pomoč in na hitro prikazali ponudbo namestitev v središču mesta, za katero boste za štiri nočitve odšteli manj kot 300 evrov. Ponudbo na portalu Airbnb smo omejili na dve osebi v terminu med 30. avgustom in 3. septembrom 2021. Pred potjo pa se seveda ne pozabite pozanimati o pogojih za vstop v Italijo.

1. Za stanovanje, ki ima oceno 4.66, boste za štiri nočitve skupaj s stroški čiščenja odšteli 252 evrov. Nahaja se v samem centru Rima, blizu slavnega Koloseja, muzejev in četrti Monti, ki je namenjena predvsem nočnemu življenju.

2. Za ljubko, predelano namestitev, ki se nahaja 15 minut hoje stran od železniške postaje Termini in 20 minut stran z avtobusom od Koloseja, s povprečno oceno 4,75 bosta dve osebi plačali 295 evrov. 

3. Kot tretjo primerno namestitev navajamo manjše stanovanje, primerno predvsem za pare, v samem srcu Rima. Blizu stanovanja se nahaja tudi podzemna železnica, ki vas popelje do želene destinacije. Namestitev, ki se lahko po mnenju gostov pohvali z zelo visoko oceno – 4,68, na noč stane 50 evrov, skupaj z ostalimi stroški pa bi za štiri nočitve dve osebi plačali 286 evrov.

 

4. Predzadnja namestitev Ralu's Confort in Rome, ki ima oceno 4,98, se nahaja v Municipii V. Celotno stanovanje stane 42 evrov na noč, s preostalimi stroški to za štiri nočitve za dve osebi nanese 258 evrov.

5. Poslednja namestitev Artist's flat in Pigneto, ki jo bomo izpostavili, ima po mnenju uporabnikov Airbnb najvišjo oceno (5,0). Nahaja se v četrti Pigneto, ki velja za eno novejših sosesk, priljubljeno predvsem med umetniki. Ne dosti stran od nastanitve se nahaja tudi železniška postaja Termini. Nočitev v umetniškem stanovanju stane 48 evrov, če to pomnožimo s štiri in prištejemo stroške čiščenja, kalkulator pokaže 288.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice