Popotnik
2484 ogledov

V Benetke po novem le, če boste plačali rezervacijo

Benetke Profimedia
Oblasti v Benetkah so po pravem navalu turistov prejšnji konec tedna pospešile svoje načrte za uvedbo vstopnine za v mesto.

O načrtih za vstopnino v Benetke se je govorilo že več let, realnost pa so postali leta 2018, ko je italijanska vlada odobrila namero lokalnih oblasti, piše MMC RTV. Zagon projekta so nato napovedovali za poletje 2019, a ga na koncu zamaknili za eno leto. Vzpostavitev sistema rezervacij, s katerim bi obenem omejili število turistov v mestu na vodi in si zagotovili stabilen vir prihodka, je nato začasno prekinila pandemija covida, zaradi katere so se (pretežno domači) turisti v mesto začeli vračati šele marca.

Hrvaška Poiskali smo Popotnik Top destinacije za prvomajski dopust

A prejšnji konec tedna je bilo na uličicah Benetk spet živahno. Samo med velikonočnimi prazniki je mesto namreč obiskalo okoli 125.000 ljudi, kar je bil za beneškega župana Luigija Brugnara zadosten znak, da je znova zagnal zaostali projekt. Na družbenem omrežju Twitter je pojasnil, da bodo Benetke ob okrevanju turizma uradno postale prvo mesto na svetu, ki bodo izvedle "ta težki eksperiment". Kot je še zapisal, je sistem rezervacij prava pot k bolj uravnoteženemu upravljanju turizma.

Benetke | Avtor: Profimedia Profimedia
Vstopnino bodo sicer morali plačati le dnevni obiskovalci mesta, višina pa bo odvisna od povpraševanja oz. prošenj za rezervacijo in bo znašala od tri do 10 evrov.

"Poskusno obdobje bo steklo junija, od takrat naprej bomo dnevne obiskovalce usmerjali na našo spletno stran, kjer si bodo rezervirali dan prihoda," je po poročanju Guardiana za La Repubblico pojasnila vodja beneške turistične organizacije Simone Venturini"Tisti, ki bodo sklenili rezervacijo, bodo dobili različne dobropise oz. popuste za vstop v muzeje," je še dodala in razložila, da bo dnevna omejitev postavljena nekje od 40 do 50 tisoč dnevnih obiskovalcev.

Pomlad Izbrali smo Popotnik Top pomladni festivali, ki jih morate videti vsaj enkrat v življenju

Rezervacijo bodo morali opraviti tudi domačini, torej prebivalci Benečije, a bo ta brezplačna. Sistem predvideva tudi izjeme, kot so nujni družinski opravki (npr. pogreb ali obisk svojca), podrobneje pa jih bodo opredelili v naslednjih tednih, je še pojasnila Venturini. Tisti, ki bodo v Benetkah prenočili, bodo vstopnine opravičeni, saj že s prenočitvijo plačajo turistično takso, je še razložila.

Edina zagata, ki snovalce sistema še pesti, je nadzor. Najverjetneje bodo postavili nekakšne nadzorne točke, skozi katere bo mogoč prehod v središče mesta.

Trst Po 1. aprilu Popotnik To potrebujete za vstop v Italijo
Komentarjev 4
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:43 26.april 2022.

    Edino pravilno! Tako bi jaz zaprla Lj za vse, ki se dnevno vozijo na delo. Avto pustit na obrobju potem hop na kolo ali avtobus.

  • Virginia_Bell 12:05 26.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Željko 09:38 26.april 2022.

    Bil sem enkrat tam in to je bilo enkrat preveč. Hvala lepa za nič posebnega in kup smrdeče vode. Pa da bi se plačal za to 😂

Sorodne novice