Popotnik
1876 ogledov

Po vsej Sloveniji akcija 102 vrhunskih restavracij

teden restavracij Facebook/Teden restavracij
Bliža se deveti Teden restavracij.

Od 12. do 21. oktobra bo po vsej Sloveniji znova potekal Teden restavracij, ko vrhunske restavracije ponudijo posebne sezonske menije po enotni ceni. V deveti izvedbi bosta sodelovali 102 restavraciji, od tega 13 prvič, so sporočili organizatorji projekta.

Restavracije bodo v sklopu Tedna restavracij ponudile menije z najmanj tremi hodi, pri katerih bo poudarek na svežih lokalnih dobrotah. Cena menijev pri vseh ponudnikih bo 18 evrov.

Letošnja Tedna restavracij - poleg jesenske ima projekt tudi spomladansko izvedbo - sta v znamenju pozdrava iz kuhinje, zato bo tudi tokrat na tem delu menija še več poudarka.

Iz prejšnjih poudarkov Tedna restavracij je postalo nujno, da kuharski mojster tradiciji dodaja lastno ustvarjalnost, da uporablja lokalne, sezonske in kakovostne sestavine ter zanje plete mrežo lokalnih pridelovalcev in dobaviteljev. Prav tako je že pričakovano, da predstavlja svoje jedi na krožniku tako, da gost hrano uživa tudi z očmi.

Osnova za vabilo gostilnam in restavracijam k sodelovanju so ocene, zato v projektu sodelujejo le tiste, ki ustrezajo posebnemu merilu kakovosti, so še pojasnili organizatorji.

Akcija Teden restavracij pri nas sicer poteka od leta 2013, začela pa se je že leto pred tem v Mariboru v okviru Evropske prestolnice kulture.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.