Popotnik
1634 ogledov

Vau, po novem na voljo najem Shrekovega močvirja

Shrekova hiška
1/5
airbnb.com
Za izbrane srečneže bo na voljo prav posebno doživetje.

Bi želeli prespati v blatnem in z mahom prekritem močvirju? To verjetno ne bi bila vaša prva izbira, če pa dodamo, da gre za poustvaritev Shrekovega domovanja iz istoimenskega animiranega filma, bi zagotovo dvakrat premislili.

Gre za posebno ponudbo platforme Airbnb, s katero dopustnike vabijo, da se prijavijo na strani. Od vseh prijavljenih kandidatov bodo nato izbrali le eno skupino, ki bo za dve noči, od 27. do 29. oktobra, odpotovala v "močvaro", kjer bo prostora za tri osebe. Dopustniki bodo morali organizirati le prevoz do nastanitve, ki pa bo brezplačna.

Galešnjak hrvaška Popotnik Bi želeli postati lastniki otoka v oblika srca? Toliko boste zanj odšteli

To bo zadnja v seriji njihovih promocijskih lokacij, vezanih na televizijo in film. Lani so lahko obiskovalci eno noč spali v Moulin Rougeu v Parizu, oboževalci filma Barbie pa so lahko nedavno najeli sobo v Barbini sanjski hiši v Malibuju. Airbnb se je namreč zavezal k dobrodelni donaciji za neprofitno organizacijo HopScotch, ki na Škotskem organizira dopustovanja za otroke v stiski. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Airbnb (@airbnb)

Shrekovo močvirje najdemo na zemljišču posestva Ardverikie – škotska graščina iz 19. stoletja, ki se nahaja v Škotskem višavju, približno sto kilometrov južno od Invernessa. 

Prvi Shrek je premiero na velikih platnih ugledal leta 2001 in prejel oskarja za najboljši animiran film. V dvajsetih letih je prerasel v uspešno franšizo z vrsto nadaljevanj, spinoffov in turističnih znamenitosti, vključno s Shreku posvečenim tematskim parkom v Londonu.

Če gre sklepat iz fotografij na spletni strani, bo oddih v Shrekovem domovanju resnično nekaj posebnega. Hiška, ki je obdana z idiličnim gozdom, je vsa v lesu, z izpostavljenimi debli in drevesnimi štori. V Shrekovem slogu je kopalnica od osrednjega domovanja oddaljena dvajstet metrov.

Shrekova hiška | Avtor: airbnb.com airbnb.com

Dih jemajoča je tudi okolica – od krasnega jezera Loch Laggana s hribovito kuliso, do divje lepote narodnega parka Cairngorms. Več fotografij Shrekovega močvirja najdete v galeriji.

koruzni labirint pri nas Popotnik Edinstvena znamenitost, nad katero so navdušeni celo tujci

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.