Projekti
7 ogledov

Zlata pravila pravih strokovnjakov

Dunlop Žurnal24 main
Ko zimske pnevmatike postanejo obvezen del opreme, se za marsikateri avtomobil in njegovega lastnika začne obdobje odrekanja užitka v vožnji. A ne za voznike, ki se odločijo za zimske pnevmatike znamke Dunlop.

Z njimi je namreč vožnja v užitek v vseh razmerah. Toliko bolj, ker ohranjajo zmogljivosti avtomobilov, vodljivost in nadzor na pričakovani, visoki ravni. Suverenost v vožnji izhaja tudi iz zavedanja, da za pravo odločitev pri nakupu in pravilno namestitev na avtomobil res poskrbijo pravi strokovnjaki. Pooblaščeni prodajalci pnevmatik Dunlop, ki se redno udeležujejo izobraževanj pripravljenih s strani podjetja Goodyear Dunlop Sava Tires, so tovrstni strokovnjaki. Pazljivo odgovorite na vprašanja, ki vam jih bodo zastavili na servisnih mestih ter poslušajte nasvete mojstrov. Na ta način boste izkoristili vse prednosti zimskih pnevmatik Dunlop do optimuma.

Pred nakupom pnevmatik si je namreč potrebno pridobiti kakovostne informacije strokovnjakov. Ob tem je potrebno ločiti zrnje od plevela, še posebej velja to za trditve namišljenih, samooklicanih strokovnjakov, ki radi govore o pomembnosti starosti pnevmatik pri nakupu in kdaj naj bi pnevmatike prodajalci umaknili s polic. Vedeti je potrebno, da avtoplašči niso sveže žemljice, saj se  njihove lastnosti, ob primerni hrambi ohranjajo več let.

Pri nakupu novih zimskih pnevmatik je potrebno spoštovati predpisano dimenzijo, ki je navedena v homologacijskem dokumentu vozila. Pomembna je tudi nosilnost in posebej hitrostni indeks. Za zagotavljanje najvišje stopnje učinkovitosti pnevmatik je potrebno preveriti še, če je tlak v pnevmatikah pravilen, da avtomobil ni preobremenjen in da je podvozje pravilno nastavljeno. Voznik se mora ob tem izogibati sunkovitem pospeševanju, prevelikim hitrostim v zavojih in sploh dolgotrajni hitri vožnji.

Še tako vrhunske pnevmatike, kot so pnevmatike Dunlop winter sport 4D, namreč delujejo brezhibno in na pričakovani ravni, če jih voznik pravilno vzdržuje in se drži zlatih pravil zagotavljanja varnosti in dolgotrajnega brezhibnega delovanja avtomobila.

Sorodne novice