Slovenija
13171 ogledov

Arso opozarja: Ni še konec

naliv dež
Padavine se bodo še okrepile, deževje se bo ponoči stopnjevalo.

Agencija RS za okolje je ob 6. uri izdala opozorilo zaradi prehoda hladne fronte z nalivi in krajevno močnejšimi nevihtami. "Danes čez dan in v noči na nedeljo se bodo ob prehodu hladne fronte pojavljali močni nalivi, ki jih bodo predvsem na jugu lahko sprva spremljale tudi krajevno močnejše nevihte," so zapisali. 

napoved | Avtor: Arso Arso

Še vedno opozarjajo tudi pred možnimi razlivanji hudourniških vodotokov. Hudourniški vodotoki in manjše reke bodo ob pogostih nalivih do nedelje dopoldne hitro naraščali. Pojav bo bolj verjeten predvsem v jugozahodni ter tudi zahodni in osrednji Sloveniji. V primeru dolgotrajnejših krajevnih nalivov so ponekod možne tudi hudourniške poplave. 

napoved | Avtor: Arso Arso

Najhuje bo ponoči

Danes čez dan in ponoči bodo predvsem v južni polovici Slovenije nevihte z močnimi nalivi. Drugod po državi se bodo popoldne in zvečer padavine krepile, najmočnejše bodo predvidoma v nočnem času.

Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Do jutra se bo meja sneženja spustila do nadmorske višine okoli 1800 metrov. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju okoli 16 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva oblačno in deževno, popoldne pa bodo padavine oslabele in ponekod ponehale. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem zmerna burja. Popoldanske temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 20 stopinj Celzija.

V ponedeljek in torek bo pretežno jasno, zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah megla. Burja bo slabela.

napoved | Avtor: Arso Arso

Slovenija 16.05.12, strela, nevihta, neurje, foto: shutterstock Previdno Slovenija Vremenoslovci o tem, kje bodo nevihte najmočnejše

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice