Slovenija
29584 ogledov

Branko Grims po spletu širi lažne novice o strelskem napadu v Teksasu

Branko Grims Saša Despot
Grimsa so številni komentatorji opozorili, da gre za tvit z lažnimi navedbami, ki ga je Gosar že izbrisal.

Kot smo že poročali, je v mestu Uvalde v ameriški zvezni državi Teksas v sredo dopoldan prišlo do streljanja na osnovni šoli, v katerem je umrlo 22 ljudi, skupaj z napadalcem. 

Vse podrobnosti glede napada še niso znane, se pa že širijo lažne informacije o identiteti strelca Salvadorja Ramosa. Med najbolj glasnimi je tudi republikanski kongresnik slovenskega rodu iz Arizone Paul Gosar, ki se ponaša s slovenskim državnim odlikovanjem. Po njegovem je vzrok za pokol to, da je strelec nezakoniti priseljenec, transseksualec in levičar, čeprav je bil Ramos ameriški državljan, rojen v ZDA, brez zgodovine duševnih motenj, o njegovih političnih prepričanjih pa ni nobenih dokazov.

Streljanje v Teksasu ZDA Svet To so besede mame napadalca

Govorica, da je bil Ramos transspolen, pa najbrž izhaja iz fotografij umetnika, ki so ga nekateri po pomoti oklicali za Ramosa. A fotografije so, kot je praviloma navada, hitro zaokrožile po spletu in ustvarile lažen vtis. 

Gosar je svoj tvit, v katerem našteva vrsto lažnih informacij, medtem že izbrisal, je pa njegov zapis kljub temu delil poslanec SDS Branko Grims, ki je prepričan, da je Gosar zgolj delil, "kar so vam mediji zamolčali o zločinskem morilcu 19 otrok in učiteljice v šoli v ZDA: bil je transseksualec, ilegalni migrant Salvatore Ramos. To je objavil dr. Paul Gosar, kongresnik ZDA slovenskega rodu. Ker je razgalil zločinskost levičarja, so ga mediji grobo napadli...Znano?"

Grimsa so številni komentatorji opozorili, da gre za lažen tvit, ki ga je Gosar že izbrisal in mu podali tudi dokaze, iz katerih je jasno razvidno, da so Gosarjeve trditve neutemeljene, a Grims do trenutka objave tega članka svojega tvita še ni izbrisal.

dezurni@styria-media.si

streljanje Uvalde Teksas Tragedija Svet Dva dni po napadu v Teksasu umrl mož umorjene učiteljice
 
Komentarjev 25
 • Avatar stoychi
  stoychi 15:44 28.maj 2022.

  o b. g. imam slabo mnenje po njegovem delovanju je ta človek brez vesti in časti. Kar se tiče pa strelskega napada v texasu je pa moje mnenje, da je šlo za insajderski posel, ker so v šoli imeli dva ...prikaži več varnostnika mimo katerih se je napadalec mirno sprehodil, pred tem pa ga po medijskih informacijah ni zaustavila niti policija.

 • kapibara1 13:16 28.maj 2022.

  Napačno prklopleni župniki so že vse od 45 v SLO ( in verjetno že prej) pa nihče ni nič naredil / ukrapal. Nobena oblast !

 • tomaz696 12:43 28.maj 2022.

  Grims kaj pa vaši pedofilni kleriki?