Slovenija
55914 ogledov

Bratuškova bo zaradi Janševega manevra ostala brez ministrskega stolčka

volilni štab SAB Saša Despot
Vlado bodo začasno postavili s tremi ministrstvi manj.

SDS je vložila predlog za razpis posvetovalnega referenduma o predlogu sprememb zakona o vladi. Višanje števila ministrstev, kot ga predlaga bodoča vlada, se jim ne zdi razumno. 

Prva izredna seja Državnega zbora, Državni zbor Janez Janša Alenka Jeraj Slovenija SDS že vložila predlog za referendum: "Kdor se zadnji smeje ..."

"Danes smo bili soočeni s tem, kako je videti konstruktivna opozicija," je po manevru opozicije dejal predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob. Dodal je, da je dobro to, da konstruktivna opozicija ne pomeni nujno tudi pametna opozicija. 

"Z njihovimi manevri jim ne bo uspelo zaustaviti formiranja nove vlade. Res je, da bomo šli po nekoliko drugačni poti, a bomo še vedno šli enako hitro in formiranja vlade še vedno ostaja pri 3. juniju," je zagotovil. Po njegovih besedah se kot poraženci na volitvah ne znajo dostojanstveno posloviti. Vlado bodo začasno postavili s tremi ministrstvi manj, po obstoječi zakonski podlagi.

Brez ministrstva bodo ostali Alenka Bratušek (ministrstvo za infrastrukturo), Amalija Žakelj (ministrica za vzgojo in šolstvo) in Simon Maljevac (minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti).

Infrastrukturno ministrstvo bo namreč prevzel Bojan Kumer (prej predviden kot minister za podnebje in energijo), šolsko ministrstvo Igor Papič (prej predviden kot minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije), ministrstvo za delo pa Luka Mesec (prej predviden kot minister za solidarno prihodnost). Več o prej predvideni delitvi mest si lahko preberete na tej povezavi

Predsednica SD Tanja Fajon pa je prepričana, da vlada v odhajanju namerno ustavlja razvoj in napredek Slovenije, tako da ne priznava rezultatov volitev.

Na prvi izredni seji novega sklica Državnega zbora so sicer poslanci razpravljali o reorganizaciji nove vlade in spremembah zakona o RTV Slovenija, ki so ga predlagali v SDS. Tudi za ta zakon so poslanci SDS vložili predlog za razpis posvetovalnega referenduma.

dezurni@styria-media.si

Janez Janša Slovenija SDS vložil že drugi predlog za referendum, tokrat kar na lasten zakon
Komentarjev 51
  • Avatar Leon
    Leon 07:42 19.maj 2022.

    https://www.mladina.si/211915/vladavina-gospodarja-muh/

  • Avatar pantani
    pantani 07:17 19.maj 2022.

    Roko na srce, je ne bi nič pogrešal!!!

  • eminenca 21:20 18.maj 2022.

    grem stavit, da bo našla kukno si se privlekla do nekega ministrstva, to je komolčar, ki so bo vedno prežokal nekam ... pa sej to že poznamo