Slovenija > Črna kronika
19475 ogledov

Moški s pištolo nameril v policista, ta izvlekel orožje

pištola ropar Fotografija je simbolična.
V Mariboru se je zgodil incident, ki bi se lahko končal precej slabše, kot se je.

V torek okrog 11.30 sta do mariborskih policistov pristopila dva moška, eden izmed njiju je policistu zagrozil z uporabo strelnega orožja in tudi nameril vanj, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor. Tudi policist je izvlekel strelno orožje, a ga ni uporabil, saj sta policista moškega obvladala z uporabo prisilnih sredstev.

Ko so policisti moškega obvladali, so mu zasegli polavtomatsko pištolo kalibra 6,35 milimetrov z nabojnikom in naboji. Prav tako so mu odredili pridržanje, ki so ga po izvedeni hišni preiskavi in drugih preiskovalnih ukrepih v torek zaradi prenehanja razlogov tudi že odpravili.

Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper moškega na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zaradi napada na uradno osebo, medtem ko slednja opravlja naloge varnosti.

Kriminalisti pa glede istega moškega zbirajo tudi obvestila zaradi suma nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, so še sporočili s PU Maribor.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Avatar Leon
    Leon 06:17 03.avgust 2023.

    Nekje sem prebral da sta bila policista v civilu ?

  • ginko 21:43 02.avgust 2023.

    krivosodje pa golazen na prostost. Še v Butalah je bilo boljše.

  • sandi76 19:57 02.avgust 2023.

    Tale vročina , pa plohe, pa nevihte, pa tornadi, pa .... očitno hudo vplivajo na možgane ! Sploh pa, če pozabiš redno jemat tablete, je pa kriza !

Sorodne novice