Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Pokopali žrtve finskega strelca

Maše zadušnice se je udeležila tudi finska predsednica. Žurnal24 main
Na Finskem so danes pokopali žrtve torkovega streljanja na šoli v mestu Kauhojaki. Maše zadušnice se je udeležila tudi finska predsednica.

Do streljanja je prišlo v torek, ko je 22-letni Matii Saari vkorakal v šolo, ki jo je tudi obiskoval in začel streljati. Med njegovimi žrtvami je bilo 9 študentov in en profesor, ki so jih na Finskem pokopali danes. Maše zadušnice, ki jo je prenašala finska televizija, se je udeležila tudi finska predsednica Tarja Halonen in nekateri drugi vidnejši predstavniki finskih oblasti. Škof Simo Peura, ki je mašo vodil, je med drugim povedal, da je tragedija prizadela ne samo svojce in prijatelje žrtev, temveč celotno Finsko.

Matii Saari si je v torek sodil tudi sam sebi. Po tem, ko je ustrelil 10 ljudi in v šoli zanetil ogenj, se je ustrelil še sam. A umrl je šele kasneje v bolnišnici. Pred torkom Saari je na spletnem video portalu Youtube objavil posnetek sebe med streljanjem na tarčo, zaradi česar ga je policija v ponedeljek zaslišala a so se odločili, da ne predstavlja nevarnosti.

Finske oblasti so že začele preučevati povezave med torkovo tragedijo in pokolom, ki se je zgodil lani v neki šoli v Helsinkih. Poleg tega je vlada že oznanila, da bodo verjetno poostrili finske orožarske zakone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.