Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Zaradi vina v zapor

Metličan je hrvaško podjetje ogoljufal za 300 steklenic dragega vina. Žurnal24 main
Zaradi suma kaznivih dejanj prevare in ponarejanja dokumentov so v soboto na Hrvaškem priprli slovenskega državljana. Isto prevaro je priprti uporabil kar dvakrat.

40-letnega Metličana so prijeli na mejnem prehodu Jurjevski Brod, ko se je želel pripeljati na Hrvaško. Istrska policija namreč sumi, da je marca letos pri nakupu 300 steklenic vina merlot in malvazija, ki so bile skupaj vredne 4225 evrov, lastnika oškodoval za omenjeni znesek. Steklenice je namreč od podjetja v Kranjčićih pri Poreču naročil preko elektronske pošte, pri prevzemu blaga pa je pokazal lažni plačilni nalog in se nato z blagom odpeljal.

A to naj ne bi bil prvi poskus prekrška Metličana. Že februarja letos naj bi na podoben način poskusil prevarati tudi neko podjetje v Buzetu, ko se je dogovoril za nakup medu in izdelkov iz medu v vrednosti 6232 evrov. A v buzetskem podjetju so plačilni nalog preverili in ugotovili, da je pečat hrvaškega zavoda za plačilni promet na njem ponarejen. Poleg tega pa tudi navadni žiro račun ni obstajal. Tako se se prevari izognili in Metličanu niso predali svojih izdelkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.