Slovenija
973 ogledov

Dobra novica v boju proti koronavirusu

Dom upokojencev Franca Salamona Trbovlje Facebook
Na dan, ko je statistika opravljenih testiranj na covid-19 v Sloveniji prvič pokazala znake spremembe trenda, je razveseljiva vest prišla iz enega od domov za ostarele.

V trboveljskem Domu upokojencev Franca Salamona so se v preteklih dneh soočili z okužbo s covidom-19, pozitiven test sta oddala dva stanovalca in trije zaposleni.

Oba stanovalca sta bila hospitalizirana, zaposleni pa so bili poslani v domačo samoizolacijo. Nato so razkužili vse prostore doma.

covid-19 Zdravje Znani podatki: Prvi žarek upanja v boju s covidom-19

Po posvetovanju s stroko in ministrstvom so vzpostavili eksterno rdečo cono v prostorih knjižnice cerkve sv. Marije v centru mesta.

cerkev sv. Marije Trbovlje | Avtor: Facebook Facebook

Danes pa je iz Trbovelj prišla dobra novica. Preventivno so namreč testirali 173 stanovalcev doma, direktorica ustanove Danica Hren pa je za Kum24 sporočila, da so bili vsi odvzeti brisi negativni.

Z okužbami se spopadajo v še enem zasavskem domu upokojencev na Izlakah, visok davek pa je novi koronavirus pred nekaj meseci terjal tudi v bližnjem domu starejših v Hrastniku.

Matej Tušak Slovenija Tušak: Karanteno nekateri doživljajo kot zapor
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice