Slovenija
1072 ogledov

Dve strani Cirkusa

cirkus Saša Despot
Stanovalci. V svoji okolici nočejo nočnega kluba, a ta izpolnjuje vse pogoje.

“Meni osebno ste zagrenili življenje. Uničili ste mi kakovost bivanja v mojem domu, v katerem živim že štiri desetletja. Kaj naj storim? Se moram preseliti, ker so si nekateri v nekdanjem kinu Vič omislili takšno obliko zabavno-kulturnega dogajanja?” je v pismu vodstvu Kluba Cirkus zapisala Barbara Grčar, ki živi v okolici ter jo motijo hrup, smetenje in vandalizem.

Igor Ferlinc iz Cirkusa je odgovoril, da so res dobili pritožbe stanovalcev, ampak da so naredili vse, kar so se na podlagi pritožb dogovorili na sestankih s stanovalci, Mestno občino Ljubljana (MOL) in četrtno skupnostjo. “Dodatno smo okrepili službo za čiščenje širše okolice, vključili redarsko službo in se povezali s taksislužbami, policija že po službeni dolžnosti stanje v klubu preverja večkrat na večer, na kršilce pa jo opozorijo tudi naši varnostniki,” je dodal.

MOL: Kršitev ni bilo

Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da so nadzor poostrili, “vendar je treba vedeti, da gre za javni kraj (ulice), ki je dostopen vsem pod enakimi pogoji. Seveda imajo tudi stanovalci pravico do miru in da se jim ne povzroča škoda, a le represivno ukrepanje praviloma na dolgi rok ne prinaša rešitev. Gre predvsem za zavedanje, odgovornost in medsebojno spoštovanje obiskovalcev in stanovalcev.” Na mestnem redarstvu so dodali, da so opazili “povečano problematiko v okolici Kluba Cirkus, prav tako so na omenjeno problematiko opozorili občani s telefonskimi prijavami”. Zato tudi izvajajo poostren nadzor, predvsem ob koncih tedna.

Na MOL pa so na sestankih z vsemi vpletenimi ugotovili, da Cirkus izpolnjuje vse pogoje za obratovanje in da organi nadzora niso ugotovili kršitev, ki bi lahko bile razlog za skrajšanje obratovalnega časa gostinskega obrata.

Komentarjev 13
  • piko 07:55 10.april 2012.

    lojz27 sem bil po dostih prestolnicah v evropi samo tam je drugače urejeno tam ni takega vpitja in razgrajanja tam se ne uničuje privat ali javna lastnina a zadaj naj po vaše kar mirno dopustimo da se razbija po ljubljanskih ...prikaži več ulicah in uničuje .Uvesti je treba hora legalis pa bo takoj mir

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 12:13 09.april 2012.

    Sicer tudi mene motijo otročaji, ki se vozijo v preglasnih avtomobilih/motorjih, ampak "trenErkarjem" se reče trenirkaji, saj nosijo tenirke - ne gre za ženske trenerke, ki bi npr. trenirale ljudi. Sicer je pa to spet ena retardirana domislica raznih nacistov ...prikaži več v "karantaskih" preoblekah, ki želijo zakriti svojo homoseksualnost ali pa zlorabo v mladosti.

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 12:07 09.april 2012.

    Pa dobro, kaj vi ste si glavo v mladosti poškodovali, da konstantno takšne umotvore pišete?