Slovenija
25885 ogledov

Erjavec vrača udarec: Šarcu sem pošiljal SMS-je, vendar je spal

Karl Erjavec Anže Petkovšek Izjava predsednika stranke DeSus Karla Erjavca.
Kje je bil predsednik vlade Marjan Šarec v noči napada na Erbil, kjer so bili slovenski vojaki.

Dan po tem, ko je predsednik vlade Marjan Šarec sporočil, da se bo po kongresu stranke DeSUS z ministrom za obrambo Karlom Erjavcem temeljito pogovoril o razmerah na ministrstvu in v Slovenski vojski, so v javnost pricurljale nove informacije o dogajanju v noči napada na bazo Erbil na severu Iraka, kjer so bili tudi slovenski pripadniki akcije neomajna odločenost.

Erjavec: Sporočilo sem poslal Šarcu in Črnčecu

Obrambni minister Erjavec naj bi tako po iranskem napadu na Erbil in pred videokonferenco s slovenskimi vojaki Šarcu pošiljal SMS-sporočila, ki pa jih ta ni slišal, poroča Dnevnik.
Na stranki DeSUS so za Žurnal24.si potrdili, da je Erjavec premierju Šarcu poslal sporočilo nekaj pred tretjo zjutraj, ko je o tem obvestil tudi predsednika države Boruta Pahorja, ki se je takoj odzval. Erjavec je ob pol peti zjutraj, ko naj bi evakuacijo začeli nemški vojaki, Pahorja in svetovalca v kabinetu predsednika vlade Damirja Črnčeca pozval, da podata soglasje k evakuaciji slovenskih vojakov, vendar iz kabineta predsednika vlade ni bilo odgovora.
Erjavec Šarca ni klical, niti ni naročil, naj ga gre zbuditi varnostnik, saj je meni, da bi morali za to poskrbeti v kabinetu predsednika vlade. 

Šarca nihče ni zbudil

Kot navaja Erjavec, se je Šarec oglasil s SMS sporočilom ob 5.58, ko je soglašal z evakuacijo slovenskih vojakov, ob šesti uri pa se je na vztrajanje Pahorja že začela videokonferenca, ki naj bi bila predvidena za deveto uro. 

Minister Karl Erjavec, predsednik Borut Pahor in poveljnica slovenske vojske Alenka Ermenc so se na skupni videkonferenci s predstavnikom slovenskega kontingenta, ki je potekala v živo, nato odločili, da morajo biti slovenski vojaki evakuirani iz Iraka.
Sledilo je več zapletov, ki jih je minister za obrambo komentiral javno, Slovenski vojaki pa so se nato vrnili domov.  Slovenija se je s tem odločila za predčasno rotacijo kontingentov, Erjavec in Pahor pa sta bila deležna kritik javnosti, da sta dogajanje izkoristila za samopromocijo. 

Šarec kritičen do medijskega pompa

"Žal so nekateri izkušenejši politiki to popolnoma zanemarili in izvedli vse na očeh javnosti. Z mednarodnim ugledom se ne gre igrati," je bil do medijskega pompa, ki sta ga sprožila Erjavec in Pahor, kritičen Šarec. 

Erjavec se bo kot predsednik stranke DeSUS na sobotne kongresu prvič po 15-ih letih prvič pomeril s kandidatko, ki mu lahko odnese stolček. Tako kot Erjavca pa tudi Aleksandro Pivec čaka zagovor pri predsedniku vlade. Čeprav je afera SRIPT stara že dva meseca, je Šarec pogovor o tej temi preložil na čas po kongresu DeSUS. 

Jurša: Šarec si odpira preveč front

Karlu Erjavcu je danes v bran stopil vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša, ki je ocenil, da si premier Šarec v zadnjem obdobju odpira preveč front hkrati pa je veliko drugih zadev, o katerih je treba govoriti. Jurša je spomnil tudi, da menjava ministra v manjšinjski vladi, ni tako preprosta. "Za zamenjavo moraš imeti dovolj glasov," je poudaril Jurša.

Marjan Šarec Še ena fronta Slovenija "Če bi bil to funkcionar LMŠ ali kabineta predsednika vlade, bi bil nemudoma razrešen"

 

Komentarjev 48
  • Jambor 07:08 15.januar 2020.

    A komunikacija preko telefonov in arbitražna afera ga ni izučila? Kakorkoli, nesprejemljivo in žalostno je, da se en minister zanaša samo na SMS. Škoda, da ni twitnil, da bi mu Šarec še lahko všečkal.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 06:38 15.januar 2020.

    Kakšna otročarija.In tak človek je minister .Nabija da glava boli.Enako je naredil ko je bila prisluškovalna afera,gospod je bil na smučanju.Ni bilo vredno da pride nazaj in rešuje zadevo.

  • trumwingbur 00:30 15.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks