Slovenija
2388 ogledov

Zavarovalnica AS: "Gasilci niso bili zavarovani pri nas"

slovenija 05.02.14, gasilec, zled, led, sneg, zima, naravna katastrofa, zlom dre Anže Petkovšek
Zavarovalnica pojasnjuje svojo vlogo pri izplačilu odškodnin gasilcem Poklicne gasilske enote Celje.

Kot smo poročali, so bili konec novembra 2015 med gašenjem požara v Celju poškodovani štirje gasilci tamkajšnje Poklicne gasilske enote (PGE). Gasilci so za danes napovedali tiskovno konferenco, saj jim zavarovalnica ni izplačala odškodnin. Več bo znanega danes. 

Svojo plat zgodbe pa so pojasnili pri zavarovalnici Adriatic Slovenica. "PGE Celje in gasilci PGE Celje niso bili zavarovani pri zavarovalnici Adriatic Slovenica. Pri nas je imel sklenjeno odgovornostno zavarovanje upravljavec in vzdrževalec plinskega omrežja na tem območju – to je Energetika Celje. Odškodnino iz police našega zavarovanca Energetika Celje bi poplačali, če bi bilo dokazano, da za škodni dogodek (tako požar kot tudi kasnejšo eksplozijo) obstaja odškodninska odgovornost na strani našega zavarovanca kot upravljavca infrastrukture." 

Pri zavarovalnici poudarjajo, da so inšpekcijske službe potrdile, da škodni dogodek ni bil posledica nepravilnega izvajanja dela ali vzdrževanja infrastrukture s strani Energetike Celje, zato odškodnine iz police za zavarovanje odgovornosti, ki jo je imelo podjetje, zavarovalnica ni mogla izplačati. 

gasilci nesreča Celje pod mostom Poškodovani gasilci Slovenija Poškodovanim gasilcem rekli, da bi morali biti previdnejši

Obrniti se morajo na zavarovalnico, kjer so bili zavarovani

Prav tako zavračajo, da bi v odgovoru zapisali, da bi morali biti gasilci pri svojem delu "bolj pazljivi", "saj neizmerno cenimo in spoštujemo njihovo požrtvovalnost". Predlagali so jim, naj se za odgovor obrnejo na zavarovalnico, pri kateri ima PGE Celje sklenjeno zavarovanje odgovornosti delodajalca oziroma pri kateri so bili gasilci nezgodno zavarovani. 

Delavcu energetike, ki je bila zavarovana pri njih, so takoj izplačali odškodnino

"V potrditev zgornjih navedb dodajamo, da je bil poleg gasilcev poškodovan tudi delavec Energetike Celje, ki je bil v času škodnega dogodka prav tako na prizorišču in utrpel poškodbe zaradi nenadne eksplozije. Delavcu smo v Adriaticu Slovenici takoj izplačali odškodnino za telesne poškodbe, ki jih je utrpel, in sicer po zavarovalni polici iz naslova zavarovanja odgovornosti delodajalca, ki jo je imela družba Energetika Celje zavarovano pri Adriaticu Slovenici."

V zavarovalnici poudarjajo, da odškodnine ne morejo izplačati, če ni bilo nepravilnosti na strani njihovih zavarovancev.

slovenija 02.02.14, zled, naravna katastrofa, led, zima, sneg, gasilci, Jezersko Vso noč na nogah Slovenija "Brez gasilcev ne bi bilo nič, vam povem"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • flyaway 12:22 20.december 2017.

    Gasilci kakor jaz vem do zavarovani pri bivši Tilii, sedanji Sava.

  • kapibara1 11:01 20.december 2017.

    Predvidevam da je Triglav ?? Kajti oni imajo večinoma "državna podjetja"

  • Pepe007 10:56 20.december 2017.

    1. Odgovor zavarovalnice je korekten. 2. Neumno je, da država kot največji delodajalec, ki ima kot tak lahko sam po sebi zelo porazdeljeno tveganje, svoje delavce zavaruje pri komercialnih zavarovalnicah. Zavarovalnica ni dobrodelna organizacija in išče profit. Res pa je, ...prikaži več da so ljudje tako bolje zaščiteni, ker v proračunu bi lahko za večja izplačila zmanjkalo denarja, ker so ga prerazporedili drugam.

Sorodne novice