Slovenija
17873 ogledov

Poškodovanim gasilcem rekli, da bi morali biti previdnejši

gasilci nesreča Celje pod mostom
1/4
PGE Celje
Trem gasilcem, ki so se poškodovali v eni hujših nesreč, zavarovalnica ne bo izplačala odškodnine.

Štirje gasilci Poklicne gasilske enote Celje so se 26. novembra 2015 poškodovali v eni hujših nesreč pri nas.  Na intervenciji pod mostom na Čopovi ulici v Celju je zagorela večja količina odpadnega materiala. Med gašenjem je ogenj poškodoval plinski vod, ki je napeljan pod mostom, zato je prišlo do uhajanja plina. 

Vzbuh plina je poškodoval štiri gasilce, ki so jih morali prepeljati na zdravljenje v celjsko bolnišnico. Med njimi je bil tudi vodja izmene Aleš Gradišnik, ki je kolegom pomagal iz predora pod mostom. Gasilci so pri tem utrpeli hude opekline glave in rok. 

slovenija 02.02.14, zled, naravna katastrofa, led, zima, sneg, gasilci, Jezersko Vso noč na nogah Slovenija "Brez gasilcev ne bi bilo nič, vam povem"

Poškodovani gasilci so v teh dneh od zavarovalnice prejeli negativen odgovor glede izplačila odškodnin. Zavarovalnica jim je svojo odločitev obrazložila z besedami, da bi morali biti pri svojem delu previdnejši. 

Gasilci so pri svojem delu izpostavljeni številnim nevarnostim in pogosto tvegajo svoja življenja, poudarjajo v Združenju slovenskih poklicnih gasilcev, ki se bo v sredo odzvalo na odločitev zavarovalnic.

gasilci Dragi politiki Slovenija Pretresljiva izpoved gasilca: A poznate ta občutek?

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 35
  • matermila 07:27 19.december 2017.

    B.P.,spet en članek brez pomembnih podatkov.Katera zavarovalnica je zavrnila škodni zahtevek?Mislim da je ta podatek važen že zaradi tega,da se je v bodoče na široko izognemo.Ti oderuhi so zelo prijazni dokler jim samo vplačuješ premije,ko od njih zahtevaš kar ti ...prikaži več gre,je pa že ogenj v strehi.

  • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 21:27 18.december 2017.

    Kot poklicnega gasilca me zanima samo to da definirajo besedo bolj previden. Ker ce to zavarovalnica misli resno jaz ne hodim vec v gorece hise in ne resujem vec ujetih ljudi v zverizeni plocevini. Z varne razdalje bom sprical vodo ...prikaži več in to je to. Drzava ce si to zelis bos lahko to tudi dobila. Ze tako tvegam vsak dan poskodbe ali zivljenje da ti pa se povedo da ko bos invalid da ne bos imel za vozicek. Hvala lepa

  • Avatar Zala
    Zala 19:59 18.december 2017.

    Ponovno vprašam; kako kvalitetno zavarovanje je sklenil delodajalec, t.j. Poklicna gasilska brigada Celje? Želela sem samo opozoriti na to, da od gasilca, ki je v bistvu v vsaki intervenciji ogrožen, očitno pričakujejo, da bo imel sklenjeno ZASEBNO polico za visoko ...prikaži večo rizično zavarovanje. Premije so temu primerno visoke. Si jih gasilec pri svojem dohodku sploh lahko privošči? Delodajalec je dolžan skleniti kvalitetno zavarovanje in plačati premije, ki pokrijejo vse.