Slovenija
1170 ogledov

Hojs: Še enkrat bom premislil o odstopu

Aleš Hojs Saša Despot
Notranji minister bo še enkrat premislil, ali naj z odločitvijo o odstopu počaka.

Notranji minister Aleš Hojs je za TV Slovenija danes povedal, da je gesto premierja Janez Janše, ki ga je prosil, naj z odločitvijo o odstopu počaka in še enkrat premisli, vzel resno. "Vsekakor bom v naslednjih dveh, treh dneh o tem temeljito premislil. Že danes pa lahko rečem, da bom to gesto sprejel vsaj za čas do moje interpelacije," je dejal.

Janša: Potrebujemo operativnega ministra

Janša je v petek za TV Slovenija pojasnil, da Hojsovega odstopnega pisma še ni odprl in da "smo v situaciji, ko ministra za notranje zadeve, ki je operativen 24 ur na dan, nujno potrebujemo". Napovedal je še, da bo odstopno pismo odprl v primeru, če si Hojs ne bo premislil, a takrat, ko bo imel novega človeka za mesto notranjega ministra.

nova vlada RS Aleš Hojs Slovenija Janša spregovoril o ministru Hojsu Aleš Hojs Slovenija Bo Hojs ostal minister? Aleš Hojs Slovenija Hojsovo izjavo še čakajo

Na vprašanje o poročanju, da je odstop že sprejel, je Janša dejal: "To ste vi poročali, dvomim, da imate kako mojo izjavo, v kateri sem to rekel." Hojs je sicer 30. junija na novinarski konferenci dejal, da "kar se tiče mojega odstopa, sem o njem 15 minut pred to novinarsko konferenco obvestil predsednika vlade, predsednik vlade je sprejel moj nepreklicni odstop". Tudi 3. julija je na novinarski konferenci poudaril, da je odstopil nepreklicno: "Odstopa, ki je nepreklicen, se ne da preklicati."

"Morda sem napačno razumel"

V današnjem telefonskem pogovoru za TV Slovenija pa je Hojs pojasnil, da je morda sam takratni premierjev odziv napačno interpretiral. Kot je povedal, je šel k premierju, mu v kuverti prinesel svojo odstopno izjavo in povedal, kaj v njej piše. "Predsednik je odgovoril 'dobro'," je povedal Hojs, ki pravi, da je lahko ta "dobro", kot ga je sam razumel, bil z njegove strani napačno interpretiran.

Policisti Odstop Slovenija Policisti ogorčeni: Hojsove izjave so žaljive Aleš Hojs Slovenija Izjava ministra Hojsa je "zaskrbljujoča" Policijska vozila Slovenija Policisti pričakujejo Hojsovo opravičilo Aleš Hojs Slovenija Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je odstopil

"Enostavno sem razumel, da s tem, ko je prevzel kuverto in rekel dobro, da se je pač z mojim odstopom strinjal," je še dejal Hojs.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 21
  • e490e0da205d79a3481a2fbdd6cf18a53e6092f1 19:04 12.julij 2020.

    Janša ne odpira kuvert v katerih ni Denarja Kaj zdaj ni jasno??

  • Avatar Leon
    Leon 07:56 12.julij 2020.

    Hojs se je postavil na zadnje tačke in polizal roko svojega gospodarja in dobil kreker.

  • jakec42 07:34 12.julij 2020.

    Ja kaj pa za njega pomeni nepreklicno?Zgleda da si to besedo narobe razlaga,kot vsi politiki!