Slovenija
12392 ogledov

Janša: Mi ne kličemo novih volitev, a ...

Urška Bačovnik Janša in Janez Janša na državni proslavi na Kongresnem trgu Anže Petkovšek
Janez Janša je na 23. poletnem taboru v Lepeni spregovoril o trenutnem stanju pri oblikovanju koalicijske vlade in bil oster do sedanje vlade.

S srečanjem občinskih odborov SDS v Bovcu poteka 23. poletni tabor SDS in Gorniškega kluba Henrik Tuma. Poletni tabor, ki tradicionalno poteka v Lepeni, se bo zaključil 4. avgusta z vzponom članov SDS na Triglav.

Na osrednji prireditvi je navzoče pozdravil predsednika SDS Janeza Janše. Komentiral je tudi neuspešno oblikovanje koalicije, ki bo sestavljala novo slovensko vlado. "Mi ne kličemo novih volitev – naredili bomo vse, da se sestavi stabilna vlada! – ne vidimo pa rešitev, da nadaljuje vlada, kot je bila doslej. Temu so bistveno boljša alternativa nove volitve'' so besede svojega vodje pri SDS zapisali na Twitterju.


Relativni zmagovalec nedavnih predčasnih parlamentarnih volitev je še dodal, da bodo slovenski politični in medijski prostor v prihodnjih dneh zapolnjevali veliki napori, da se sestavi vlada šestih strank. To bi po njegovem mnenju pomenilo zgolj nadaljevanje politične zgodbe zadnjih štirih let, z dodatkom treh strank, s čimer pa bi bila taka vlada še bolj nestabilna.

V oblikovanju tovrstne vlade v SDS po njegovih besedah ne vidijo ustrezne rešitve, še posebej glede na dejstvo, da bodo politične in gospodarske razmere v Sloveniji in Evropi bistveno bolj zaostrene. Zato Janša kot boljšo možnost vidi nove volitve.

Poletni tabor, ki tokrat poteka pod sloganom "100 let po koncu prve svetovne vojne za ohranjanje miru kot temeljne vrednote", bo udeležencem nudil priložnost za različne aktivnosti, potepe po okoliških planinah in tradicionalne gorniške ture.

Tisti z dobro kondicijo pa bodo 4. avgusta podvige kronali s tradicionalnim vzponom na Triglav, je razvidno iz programa poletnega tabora, objavljenega na spletni strani SDS.

Komentarjev 54
  • Rafaeluss 11:30 23.julij 2018.

    Porko2, Jaz pa čakam da se kućan neha vpletati v POLITIKO je v PENZIJI že dvajset let. A naj gre g. Janša delat v tovarno, da boste levičarji SREČNI. 😁😁😁

  • maresem 13:33 22.julij 2018.

    Levaki, nabijem vas na falus tudi v nedeljo.... opice boljševistične - venezuelske.

  • Zan Marega 11:05 22.julij 2018.

    plačam 1000 eur za razkritje identitete AtaAufbiks. kontaktirajte me na facebook Zan Marega.