Slovenija
6510 ogledov

Janša pri Pirc Musar. Pred tem podal očitke Golobu.

srečanje Nataše Pirc Musar in SDS
1/4
Saša Despot srečanje predsednice republike Nataše Pirc Musar s predsednikom stranke SDS Janezom Janšo in vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec
Predsednica republike je danes sprejela predstavnike opozicijskih strank.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je danes srečala s predsednikom SDS Janezom Janšo in vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec ter predsednikom NSi Matejem Toninom in vodjo poslanske skupine NSi Janezom Ciglerjem Kraljem. V ločenih pogovorih so med drugim govorili o zdravstveni reformi, so sporočili z urada predsednice.

Pred tem so v SDS po koalicijskem vrhu, posvečenem reševanju razmer v zdravstvu, izrazili pričakaovanje, da bo časovnica ukrepov jasna in realna, zadani datumi pa pri izvedbi tudi upoštevani. Ob tem so premierju Robertu Golobu očitali, da je včeraj znova govoril o širokem konsenzu, a pri tem ni omenjal opozicije.

Janez Janša SDS Slovenija Slovenija Očitki SDS-a Golobu glede krepitve javnega zdravstva

Danes z opozicijo, včeraj z Gibanjem Svoboda

Predsednica Pirc Musar in predstavniki opozicijskih strank so govorili tudi o drugih družbenih izzivih v Sloveniji ter o ustavnih spremembah. Gre za nadaljevanje srečanj predsednice s prvaki parlamentarnih strank ter vodji poslanskih skupin, so pojasnili v uradu predsednice.

V sredo se je Pirc Musar najprej srečala s predsednikom Gibanja Svoboda in vlade Robertom Golobom ter vodjo poslanske skupine Svoboda Borutom Sajovicem. Poudarek srečanja je bil pogovor o strateških temah, o katerih je potreben konsenz za prihodnost Slovenije.

Z ostalimi prihodnji teden

S predstavniki preostalih parlamentarnih strank se bo predsednica republike srečala naslednji teden. V ponedeljek se bo ob 11. uri srečala s koordinatorjem Levice Luko Mescem in vodjo poslanske skupine Levice Matejem Tašnerjem Vatovcem.

V torek se bo ob 13.45 srečala s predsednico SD Tanjo Fajon in vodjo poslanske skupine SD Janijem Prednikom. V sredo pa se bo ob 11. uri srečala še predstavnikoma italijanske in madžarske narodne skupnosti Felicejem Žižo in Ferencem Horvathom.

Danijel Bešič Loredan Slovenija ZZZS: Ministru bomo podatke dali šele, ko bo za to pokazal pravno podlago zdravstvena kartica Zdravje Golob napovedal novo zdravstveno zavarovanje Danijel Bešič Loredan slovenija Zdravje Bešič Loredana odrinili na stranski tir, prihaja Erik Brecelj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar Leon
    Leon 07:34 20.januar 2023.

    Musarjeva mu bo dokazala da je odpisani politik neke stranke iz prejšnjega stoletja ,ki ga je povozil čas.

  • jezero 06:28 20.januar 2023.

    Ja, volitve in referendumi so vse povedali; da bolj ne bi mogli. Sicer pa- a o vodnem topu in solzilcu, ki so ga metali na Slovence, pa nič?

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 06:28 20.januar 2023.

    Janez seveda nikoli ne bo oprostil Golobu, da se mu je ta na volitvah posral na sredino pleše s takšne višine..;)