Slovenija
15380 ogledov

Kacin povedal, kdaj bo začel delovati javni prevoz

koronavirus
1/2
Saša Despot
Vladni govorec Jelko Kacin je prvič napovedal, kdaj bi lahko začel delovati javni prevoz.

"V pripravi so ukrepi, da bi od 11. maja lahko začeli delovati javni potniški promet," je na novinarski konferenci napovedal vladni govorec Jelko Kacin. Že pred tem je bilo znano, da bo verjetno omejeno število potnikov, vstopanja pri vozniku avtobusa pa naj ne bi bilo. 

Je pa Kacin nekoliko stopil na zavoro kar se tiče napovedi odprtja šol. "Ministrica je napovedala, da bi 18. maj lahko bil tisti datum, ko bi se morda lahko začelo odpiranje vrtcev in šol. To bo v največji medi odvisno od epidemiološke situacije. Gre za občutljivo dejavnost s številnimi posledicami, ki zahteva, da hitimo počasi. Ministrstvo za zdravje mora najmanj dva dni pred zagonom zagotoviti navodila za varno opravljanje dejavnost," je dejal Kacin. Veliko vprašanj o tem, kako organizirati pouk, imajo tudi ravnatelji. 

"Slovenija je med najuspešnejšimi državami pri spopadanju s covidom-19, ker smo jih pravočasno sprejeli, ker so bili pravočasni in ker smo se jih držali. Iskrene čestitke vse vam za odgovornost," je še povedal Kacin. 

Več sledi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • izy 06:33 01.maj 2020.

    Najbolje bo na vlaku videti, ki so zjutraj in ob 14-16h napolnjeni do konca, kako bodo to rešili. Novi vlaki so pa kje obstali? Jih mogoče še kar testirate v Kirgikistanu ali kje drugje?

  • Bizgec 11:59 30.april 2020.

    Heh, bo LPP koncno ugotovil, da lahko potniki vstopajo tudi pri ostalih vratih, ne le prvih?