Slovenija
24 ogledov

"Koalicij ne bo!"

Popović Saša Islamović
Danes se je v Kopru že konstituiral novi občinski svet, ki bo imel le triletni mandat.

"Nikoli nismo sklepali koalicij in niti tokrat jih ne bomo. Vsak, ki pa želi z nami sodelovati, je dobrodošel," je dejal novi stari župan Boris Popovič ob današnji konstitutivni seji koprskega občinskega sveta, kjer so potrdili mandat županu in novim svetnikom.

Večina volivk in volivcev v Sloveniji je svoje župane in predstavnike občinskih svetov volilo že lani. Koprčani pa so zaradi zgodbe o ustanavljanju občine Ankaran in zadržanja volitev s strani ustavnega sodišča svoje predstavnike volili šele pred slabima dvema tednoma.

Za župana je bil brez presenečenj (z 69,22 odstotka glasov) izvoljen sedanji župan Popovič, njegova stranka Koper je naš pa je v 33-članskem občinskem svetu (trije od teh so predstavniki italijanske manjšine) dobila 19 sedežev. Po tri sedeže sta dobili stranki Oljka in SD. Slednja je zabeležila najhujši poraz v zgodovini, zaradi poraza je predsedstvo stranke v odstopu, novo vodstvo pa naj bi koprski SD volili jeseni. DeSUS je dobil dva svetnika, stranke Zares, SLS, SDS pa po enega.

Župan je danes že imenoval dva podžupana, to sta postala Alberto Scheriani in Jani Bačić.

Komentarjev 1
  • Bitter Swiftysweet 17:31 21.julij 2011.

    Ivan Kramberger ali Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi ! PRAVICA DO RESNICE DANES(resnica o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu dan danes) !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...zakaj situacija kot je v JUGO "SLOVENSKI" DRZAVI..KDO ...prikaži več SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI... http://ivankrambergerdanes.blogspot.com/ or http://ivankramberger.wordpress.com/ ce povezava ne deluje, vnesite v GOOGLE tekst "Ivan Kramberger ali..Ivek sem jaz..Ivek si ti..Iveki smo mi vsi". Nazaj na barikade !! Naj Ivekov duh zivi naprej v vseh nas !! SMRT KOMUNIZMU; SVOBODA NARODU !!!