Slovenija
5889 ogledov

Kobal je s tožilstvom sklenil sporazum

boris kobal Planet TV
Znano, kakšna kazen ga čaka.

Igralec in režiser Boris Kobal je danes stopil pred sodnico celjskega okrajnega sodišča in tudi tam priznal krivdo. S tožilstvo je sklenil sporazum o priznanju krivde, sodnica pa mu je za njegovo dejanje prisodila 1 leto in 3 mesece pogojne kazni s preizkusno dobo treh let.

Boris Kobal Slovenija Kobalu izrekli izredno odpoved
Boris Kobal Plagiat Slovenija Boris Kobal se je pokesal zaradi plagiata

Tožilstvo Borisu Kobalu po poročanju Dela očita kaznivi dejanji goljufije in kršitve materialnih avtorskih pravic. Z okrožnega državnega tožilstva v Celju so z obtoženim Kobalom po poročanju časnika 8. novembra podpisali sporazum o priznanju krivde, a dodali, da "o vsebini sporazuma ne moremo dati izjave".

Prevedel tuje avtorsko delo

Kobal je prevedel tuje avtorsko delo, komedijo La prova generale italijanskega avtorja Alda Nicolaja, in ga z nekaj manjšimi besedilnimi spremembami predstavljal kot svoje izvirno avtorsko delo komedijo Profesionalci espe ter ga poslal na javni natečaj za izvirno slovensko komedijo in na natečaju uspel v tolikšni meri, da je SLG Celje to delo uprizorilo.

Boris Kobal | Avtor: Saša Despot Saša Despot

nina osenar, boris kobal Magazin Kobalu davkoplačevalci v desetih letih v žep lepo vsoto denarja Svetlana Makarovič Magazin Makarovičeva nad Kobala: "Barabe se vračajo kot herpes"

Kobal se je zaradi plagiata komedije Profesionalci espe kmalu po razkritju afere javno opravičil in pojasnil, da ga je k dejanju prignala huda osebna stiska.

Odpoved z mesta direktorja

Zaradi afere je prejel izredno odpoved z mesta direktorja in umetniškega vodje v Šentjakobskem gledališču, napovedal pa je tudi, da se bo umaknil z vseh odrov.

Celjsko gledališče je po umiku predstave s sporeda podalo kazensko ovadbo zoper Kobala in od njega terjalo vračilo honorarja, ki ga je prejel kot avtor sporne komedije. 

Boris Kobal Umaknili so jo Slovenija Opozorilo glede Kobalove komedije je bilo utemeljeno boris kobal Magazin To Boris Kobal časti celjskemu gledališču

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 19
  • ode 18:26 09.januar 2020.

    Kozlovska sodba v Višnji Gori. Tamkajšnje sodišče je kozla Lisca , ker se je pasel v tujem zeljniku, kaznovalo s sedem udarci s palico po njegovi senci.

  • matermila 12:41 09.januar 2020.

    Se mi zdi da večina tu gor ni prebrala članka.S tožilstvom je sklenil sporazum o priznanju krivde, sodnica pa mu je za njegovo dejanje prisodila 1 leto in 3 mesece pogojne kazni s preizkusno dobo treh let.8 let je najvišja ...prikaži več možna kazen,on ni dobil nič,me zanima koliko bi jaz fasal v takem primeru.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 11:57 09.januar 2020.

    Definitivno premila kazen.Spet so veze špilale...