Slovenija > Komentarji in kolumne
7114 ogledov

O kurbah s plesa in pomanjkanju vsebine

Jože P. Damijan Mediaspeed
Po mesecih poigravanja z vložitvijo nezaupnice je opozicija vendarle zbrala pogum. Rezultat je znan. Znan je bil v resnici že pred glasovanjem. Le največji optimisti v protivladnih vrstah so verjeli, da jim bo uspelo.

Resnici na ljubo je bila že sama pot do nezaupnice za opozicijo trnova. Opozicija, tokrat združena v KUL, se je že prej dobro poznala, saj je še do nedavnega sestavljala koalicijo – razen Levice, ki je takrat predstavljala nekakšno nadkoalicijsko stranko. Koalicija, ki to uradno ni, podobno kot zdaj stranka SNS Zmaga Jelinčiča – le da so bili v Levici precej bolj glasni. Prav v to smer je letela večina očitkov. Enostavno niso znali ali želeli sodelovati z drugimi, vsaj podobno mislečimi strankami.

Nato se je zgodilo nekaj, kar se levim strankam zgodi vselej, ko se preveč zagledajo same vase in izpred oči izgubijo širšo sliko, predvsem pa ogledalo. Janez Janša. Strah in trepet slovenske levice, opomnik, kaj se vse lahko zgodi, če se bodo prepustili toku in odplavali vsak v svojo ideologijo, ki si je povečini tako podobna, da lahko poslanci mirne duše prehajajo od ene do druge stranke in v resnici niti ne izgubljajo integritete.

Nina Šprohar | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Levi pol je v tem trenutku dojel, kaj vse izgublja, in to zgolj zato, ker ni zmožen sodelovati. Janši je na drugi strani uspelo: ne le, da je poenotil desnico (kar je najbrž precej lažje, odkar je stranko NSi prevzel Matej Tonin) in oportunistično sredino, uspelo mu je tudi uničiti levico. Kaj je storil? Popolnoma nič. Janša je kot dober poznavalec politike le dal času čas. Levi pol pa je, v svoji samodestruktivnosti, začel počasi uničevati samega sebe.

Najprej je za mandatarja predlagal ekonomista Jožeta P. Damijana, nekoč ministra v Janševi vladi. Damijan je predstavil nekaj "revolucionarnih" načrtov, zabrusil tedanji kmetijski ministrici Aleksandri Pivec, da bo "šla kot kurba s plesa", organiziral nekaj spletnih pogovorov in okroglih miz, naposled pa prepustil mesto nesojenega mandatarja teflonskemu Karlu Erjavcu.

Taistemu Erjavcu, ki je stranko DeSUS pripeljal na rob prepada in ki za povrh uživa še najnižjo podporo javnosti od začetka svoje kariere, pa čeprav nikdar ni bila ravno visoka. Ko je postalo jasno, da dovolj glasov za konstruktivno nezaupnico ne bo, so se v KUL odločili, da bodo zaigrali na moralne note poslancev stranke SMC. Kot rečeno, rezultat je znan.

Politično truplo KUL še hladno ni, ko se na iznenada pojavi J. P. Damijan in pove, da je levi pol čisto preveč razdrobljen, da bi lahko normalno deloval. Rešitev? Ustanovitev nove stranke. Revolucionarno.

V naslednjem nastopu pa pove, da je v resnici problem to, da nekatere stranke pridejo v parlament brez prave vsebine. Mednje všteje SMC, SAB in LMŠ. Torej dve stranki, s katerima je še do nedavnega sodeloval in stranko, ki jo ali jo vsaj je snubil k sodelovanju.

Janša sploh ne potrebuje ofenzive. Tako mirno kot dandanes vlada, še nikoli ni in najbrž tudi nikoli več ne bo.

Komentarjev 6
  • Monica_Coleman 15:05 09.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • igorgeus 14:53 24.marec 2021.

    vladi marjana sarca se je v resnici zgodilo dodatno zdravstveno zavarovanje. zato je bil zrusen in cisto nic drugega. levica po tem normalno ni mogla ostati, ker bi s se s tem izneverila svojim volilcem. proti zavarovanju sta bili v ...prikaži več resnici samo levica in lms, ostali pa so pod vplivom nato raje zrusili vlado. ne odkrivajte tople vode.

  • Avatar Leon
    Leon 13:26 07.marec 2021.

    Mutasta ministrica v mutasti vladi Janše. In takšno je tudi stanje v pravosodju. Porazno.«

Sorodne novice