Slovenija
19 ogledov

Nemci pridejo, mladička ni

medvedek Medo Fotosmedia
Čeprav medvedka ni v zavetišču, tja prihajajo nemški strokovnjaki.

Nemški strokovnjaki danes prihajajo v zavetišče za prosto živeče živali na Muti, čeprav medvedka Srečka, zaradi katerega so vzpostavili stik z njimi, v zavetišču od včeraj ni več. "Kriminalisti vodijo preiskavo in nismo seznanjeni z vsemi podrobnostmi," je glede morebitnih novih sledi za medvedkom, ki ga je včeraj neznanec odpeljal neznano kam, povedal vodja zavetišča Zlatko Golob.

"Danes nas obiščejo nemški strokovnjaki, da bomo kljub temu vzpostavili sodelovanje z njimi," je pojasnil. Do zdaj so namreč delali samo z Nizozemci. "Nemci imajo več točk po svetu, ki jih nadzorujejo in vodijo, kamor je mogoče namestiti divje živali," je razložil. "Na Nizozemskem imajo en sam center, kjer pa so pretežno starejše živali in ne mladiči".

Golob je bil sicer ob včerajšnjem izginotju medvedka vidno razočaran. "Ravno zdaj, ko smo Srečku praktično že zagotovili novo zatočišče," je dejal ob njegovem izginotju. Postopek vračanja medvedka v okolje, ki bi bilo zanj primerno, je tako ta trenutek prekinjen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.