Slovenija
21577 ogledov

Ni še konec, prihaja nova pošiljka

radarska slika Arso/meteo.si
Zvečer in ponoči so še možne močnejše nevihte z nalivi in močnimi sunki vetra.

Po tem, ko je Slovenijo danes že prešel nevihtni sistem, se nad naše kraje počasi že vali nov. Ozračje je zelo nestabilno, opozarjajo pri neurje.si. Na zahodu države že nastajajo nove plohe in nevihte. "Zvečer in v prvem delu noči bodo predvsem na Primorskem še možne močnejše nevihte z nalivi in močnejšimi sunki vetra. Lokalno lahko zaradi močnih, dolgotrajnejših nalivov še narastejo in poplavijo hudourniški vodotoki," opozarjajo.

Nove padavine, tudi nevihte, se bodo v večernih urah ter prvem delu noči pojavljale tudi v notranjosti Slovenije. "Možni so močnejši nalivi. Toča je v drugem delu poslabšanja manj verjetna," ocenjujejo. Oranžni alarm, ki ga je razglasila agencija za okolje, še ostaja v veljavi.

Kakšne so trenutne razmere, lahko preverite na radarski sliki padavin. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Zalivalo kleti, klestila toča

Težave z nalivi, meteorno vodo in točo so bile v osrednji, severni in vzhodni Sloveniji. Preglavice so meteorne vode pozvročale na Koroškem, kjer se je sprožilo več plazov, zaradi česar je bilo zaprtih kar nekaj cest. Plaz v Podpeci je zajezil potok Meža.

Velike težave so imeli na območju Spodnjega in Gornjega Doliča, kjer se je zamašila struga potoka. Gasilci so morali zaščititi več hiš in črpati meteorno vodo iz več kleti. Iz JKP Slovenj Gradec pa so sporočili, da je zaradi neurja onesnažena pitna voda iz vodooskrbnega območja Dolič, zato je vodo do nadaljnega treba prekuhavati. 

Iz več objektov so morali črpati vodo tudi na območju Murske Sobote, Puconcev in Ormoža. 

Zaradi močnih nalivov je močno narasla tudi reka Paka v Velenju. Video prihaja iz centra mesta. Hvala Rok Gril za poročanje.

Posted by Neurje.si on Saturday, June 22, 2019

neurje kozje Slovenija Vreme: Tako se je zneslo nad vzhodom države

Sončno in vsak dan bolj vroče

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, več sonca bo na zahodu. Občasno se bodo še pojavljale krajevne padavine, deloma tudi nevihte. Dnevne temperature se bodo gibale od 23 do 26 stopinj Celzija, na Primorskem do 29 stopinj Celzija. 

V ponedeljek, torek in sredo bo povečini sončno in vsak dan bolj vroče. V ponedeljek je na vzhodu še možna kakšna ploha, napovedujejo na agenciji za okolje. Sredi tedna bodo najvišje dnevne temperature po nižinah od 30 do 35 °C, od petka naprej pa bo vročina predvidoma popustila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.