Slovenija
7908 ogledov

Odzivi parlamentarnih strank: V Levici ne izključujejo sodelovanja z Brglezom

Milan Brglez Anže Petkovšek
V parlamentarnih strankah so z odzivi na izključitev podpredsednika SMC Milana Brgleza iz stranke večinoma skopi in pojasnjujejo, da gre za notranjo stvar te stranke.

"Brglezova izključitev je notranja stvar SMC, v stranki se bodo morali pogovoriti, kaj in kako naprej," ocenjuje Matej T. Vatovec iz Levice, kjer ne izključujejo sodelovanja z Brglezom v prihodnje. Kot pojasnjuje Vatovec, so v Levici z njim na nekaterih točkah do sedaj že sodelovali. "Mislim pa, da je sedaj na njem, da ugotovi, kaj pravzaprav želi v svoji prihodnji politični karieri," pravi Vatovec glede vstopa Brgleza v poslansko skupino Levice. Brglez sicer zaenkrat ostaja v poslanski skupini SMC.

Na sinočnji seji je izvršni odbor SMC Brgleza izključil iz stranke, v stranki so kot razlog za izključitev v sredo zvečer navedli nespoštovanje odločitev organov stranke, danes pa več pojasnil niso dali.

Rokovanje Mira Cerarja in Milana Brgleza SMC in Brglez Slovenija V SMC ostro zanikajo Brglezove trditve glede koalicije s SDS

Koalicija: Vse je še odprto

Glede tega, kaj izključitev Brgleza iz SMC pomeni za nadaljnja pogajanja o oblikovanju vlade, Vatovec odgovarja: "Brglez očitno ni bil dovolj vpliven faktor v tem koaliranju, ampak to bo treba ugotoviti pri ostalih strankah, ki trenutno vodijo to igro. Mislim, da je še vse odprto in bo v naslednjih dneh stvar stekla," je še ocenil glede oblikovanja vladne koalicije. Politični analitik Igor Pribac je danes ocenil, da bo imela izključitev Brgleza vpliv na oblikovanje koalicije, pa naj se bo oblikovala na levi ali desni.

Brglez je prepričan, da je njegova izključitev povsem zrežiran dogodek in da postopek tudi ni bil izpeljan v skladu s pravili. Vsi očitki na njegov račun so neutemeljeni, poudarja Brglez, ki je prepričan, da je glavni razlog njegova zahteva po konsolidaciji stranke.

SMC kongres odziv Slovenija Milan Brglez: Moja izključitev iz SMC je bila popolnoma režirana

Jelinčič: Cerar se pripravlja na vstop v Janševo koalicijo

"Kakor kaže, so se v SMC skregali," pa se je na Brglezovo izključitev odzval predsednik SNS Zmago Jelinčič. Ocenil je, da je bila odstavitev bivšega predsednika državnega zbora logična posledica, saj da se Cerar navkljub drugačnim izjavam pripravlja na vstop v Janševo koalicijo. To pa je po Jelinčičevem prepričanju edina rešitev za Cerarja in njegovo stranko, če želita preživeti naslednje volitve.

Milan Brglez Slovenija Brglez: "Vrgli so me iz stranke"
Komentarjev 7
  • miki1234 07:07 28.junij 2018.

    med tem ko nekateriu ljudje dejansko životarijo in trpijo se te primadone brezobzirno prepirajo kaj je kater rekla... ogabni so vsi po vrsti.

  • Avatar vec
    vec 23:03 27.junij 2018.

    Je brglez stranka, ali lastnik levice, ipd. On je niko i ništa, klošar bi bil da nima zaposlitve po politični liniji. Kaj sploh omenjate nekoga ki nima nobene moči ali dejanske vloge.

  • gggg 19:55 27.junij 2018.

    Vsaka stranka naj gre v koalicijo tja, kjer bo lahko naredila največ za Slovenijo. Vse drugo me kot državljana ne zanima, saj od raznih vzvisenosti nimam nič.