Slovenija
5984 ogledov

Obsojenemu parohu Boškoviću naziv zaslužnega občana in oskrbovano stanovanje

Peran Bošković Profimedia Bivši paroh Peran Bošković.
S potezo kolegija ljubljanskega župana je srbski duhovnik prišel na prednostno listo.

Na kolegiju župana Mestne občine Ljubljana (MOL) Zorana Jankovića so nekdanjemu parohu Srbske pravoslavne cerkve v Sloveniji Peranu Boškoviću podelili status zaslužnega občana. Tako bo lahko Bošković občinsko oskrbovano stanovanje v najem dobil prednostno, poroča Dnevnik.

Nadzorni svet ljubljanskega Javnega stanovanjskega sklada je na oktobrski seji odločil, da je Bošković prednostno upravičen do dodelitve takšnega stanovanja, dodaja Dnevnik. Po podatkih ljubljanskega stanovanjskega sklada na takšno stanovanje trenutno čaka 76 upravičencev.

O statusu zaslužnega občana na občini odločajo "od primera do primera" in "pazijo, da v primeru prednostne dodelitve stanovanje dajo osebi, ki nima lastnega premoženja," Jankovića navaja omenjeni časnik.

Status zaslužnega občana ni enak statusu častnega občana. O slednjem odloča mestni svet, pravila za dodelitev pa opredeljuje občinski odlok o priznanjih.

"Povedali so mi, da bom stanovanje dobil, ker nimam rešenega stanovanjskega problema. Vseh teh podrobnosti ne poznam, ker niti še nimam odločbe," je za Dnevnik komentiral Bošković in dodal, da ni dolgo upokojen.

Obsojen pred več kot štirimi leti

Peran Bošković je bil zaradi neupravičene porabe denarja Srbske pravoslavne cerkve v Sloveniji maja 2019 obsojen na pogojno zaporno kazen. Odločitev je višje sodišče nato potrdilo in Bošković je moral vrniti 33.689 evrov.

S protipravno prilaščenim denarjem naj bi Bošković zase in za svojo družino plačeval račune za kabelsko televizijo, mobilni telefon, zavarovanje in naročnino za časopise.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • nostradamus 15:09 07.november 2023.

    dezurna komentatorja ki komentirata vsako objavo sta tukaj tiho ne moreta pljuvati po svojih mar ne?

  • bobubob 13:46 07.november 2023.

    Ljubljanćani so si ga izvolili, naj ga imajo, z vsemi njegovimi atributi vred. Saj ni kaj dosti drugačen od svojih volilcev. Decentralizacija je nujna, da bo Slovencem morda ostalo vsaj kakšno zakotje v kaki dolini ali grabi...

  • Kmodri 12:04 07.november 2023.

    Tako je, lopove se pri nas nagrajuje! Lopovi lopovu...

Sorodne novice