Slovenija
2046 ogledov

Pečečnik: "Kot domoljub nisem mogel zavrniti prošnje"

Respiratorne maske N95 Epa Respiratorne maske N95
Današnja Tarča. Poročajo, da je večina dokumentacije za kupljeno opremo vprašljiva, lahko bi rekli, da celo ponarejena, dodajajo.

Gostje nocojšnje oddaje Tarča so Joc Pečečnik, direktor Acrona Samo Lampret in direktorica Združenja proizvajalcev in distributerjev medicinske opreme Mojca Šiglič Šolinc. Povabljen je bil tudi minister za zdravje Tomaž Gantar.

Pečečnik je v oddaji izpostavil željo, da se razčistijo manipulacije okrog mask. Na vprašanje voditeljice Erike Žnidaršič, ali se čuti odgovornega za dobavo opreme, ki se je izkazala za neustrezno, neustrezni so bili tudi certifikati za to opremo je odgovoril: "Jaz nisem kandidiral za dobavitelja, minister Tonin je v tej oddaji že javno povedal, da je poklical tri ljudi in jih prosil za pomoč. Med njimi je bil gospod Čeferin, Janez Škrabec in jaz. Poklical je, ko je bilo stanje kaotično. Jaz kot domoljub, nekdo, ki ima rad to državo, nisem mogel zavrniti prošnje. Takrat, če smo iskreni, smo se vsi bali, kaj se bo z nami dogajalo. Ne glede na to, kaj se zdaj dogaja, in kakšno ceno plačujem v medijih, sem ponosen, da sem se odzval in na nek način rešil državo, saj sem prvi dobavil velike količine robe."

Pečečnik je dodal, da niso specialisti za medicinsko opremo. "Prvo dobavo smo pripeljali, maske niso bile ustrezne, dobavitelja smo poklicali in se je opravičil. To je bilo javno na zavodu republiških rezerv. Dobavitelj je povedal, da bo maske zamenjal, nakar je država rekla, da bi jih rada odkupila, ker jih nujno rabi. Od takrat naprej smo v državo pošiljali vzorce s certifikati, da se preveri, če so ustrezni. Tukaj imam dokument Biroja Veritas, ki pravi, da so ustrezne, potem smo jih naročili. Zdaj pa te maske kar naenkrat niso več ustrezne."

Izpostavil je še, da sam ni bil dobavitelj, pač pa uvoznik. "Vse maske, certifikate, standarde in kvaliteto ter cene in količine, je pregledala medresorska komisija, v kvaliteto in certifikate se sam nisem popolnoma nič vmešaval."

Respiratorne maske N95 Zaščitna oprema Slovenija Kitajci proizvajalca mask ne poznajo. Lažni certifikati mask, ki smo jih kupili? Respiratorne maske N95 Nabave Slovenija Je Acron dobavljal maske s ponarejenimi certifikati?

dezurni@zurnal.si

 

Komentarjev 10
  • Kirka 10:19 15.maj 2020.

    Spet so nas okradli, mi pa to mirno gledamo in poslušamo te lažnive gobce, nikomur pa ne bo nič, ker so sami domoljubi in dobrotniki. Zakaj je Hrvaška lahko nabavljala opremo direktno od dobaviteljev po precej nižji ceni? Pri nas ...prikaži več pa so se vpletli vsi sedanji in nekdanji politiki z Urško vred. Prekleta banda lopovska!

  • ode 08:47 15.maj 2020.

    Če bi bil Čečepnik domoljub, bi maske dobavil brez provizije in po nižji ceni. Sicer pa, kaj mu nucajo miljoni, ukradeni zadolženi banana državici: baše se s tabletami proti holesterolu, hipertenziji, tesnobi, nespečnosti, p. prostati. Pa še c mu (najbrž) ...prikaži več posledično ne stoji.

  • Avatar Leon
    Leon 08:33 15.maj 2020.

    Pečečnik je počel nekaj ,kar mu je nekdo na nedoločenemu kraju ob nedoločenem času omogočil . Rezultat vsega je 200.000.000€ za nakup mask ,kar je 100€ na vsakega Slovenca . Spet smo svetovni rekorderji z najdražjimi maskami po glavi državljanov .