Slovenija
48810 ogledov

Podrobna napoved: Takšno vreme bomo imeli do sredine februarja

Mraz Profimedia
Konec tedna se bo precej ohladilo, v sredini februarja pa se obeta novo večje segrevanje.

V sredini februarja lahko pričakujemo novo večje segrevanje. Proces segrevanja se sicer dogaja že cel januar, saj temperature postopno rastejo, polarni vrtinec pa slabi.

Pričakujemo lahko več prehodov oslabljenih vremenskih front

Večinoma oslabljene vremenske fronte bodo imele vedno bolj zahodnejšo pot, zaradi česar ne moremo pričakovati veliko sonca. Več ga bo na zahodu, manj pa na zahodu, poroča vremenski spletni portal ciklon.si.

Do nedelje bomo pod močnimi višinskimi severozahodnimi vetrovi, zaradi česar bo glavnina padavin padla severno od Alp in se nadaljevala južneje, zaradi vpliva Alp nas bo preskočila. V nedeljo bo Slovenijo dosegel hladni zrak, ki se bo po zahodni strani spustil proti severnem delu Sredozemlja.

Hladno bo

Pričel se bo proces ohlajanja. Iz polarnih predelov bo začel pritekati nad nas mrzel polarni zrak. V nedeljo popoldne ter zvečer in v noči na ponedeljek bo ob prehodu višinskega jedra proti Sredozemlju v notranjosti večinoma rahlo snežilo. Večje pošiljke padavin ni za pričakovati.

V ponedeljek bodo nastajale le manjše krajevne padavine, večinoma v vzhodni polovici Slovenije. Nad nami se bo kar nekaj časa zadrževal mrzel polarni zrak.

Zaradi velikih vremenskih premikov ni možno določiti vremenskega dogajanja po 10. februarju. Naslednji teden zna biti v znamenju presenečenj, zaradi česar se napovedi po petih dneh z vsakim dnevom manj zanesljive.

Obeti

Jutri bo na zahodu in na Primorskem deloma sončno, drugod bo več oblačnosti, največ jo bo na severu in severovzhodu. Tam bodo možne manjše krajevne padavine. V Prekmurju bo pihal severozahodni veter. Najvišje temperature bodo med 6 °C in 11 °C.

V petek bo deloma sončno, na severu in vzhodu bo več oblačnosti, proti večeru bo v notranjosti zapihal jugozahodni veter. Najvišje temperature bodo med 6 °C in 11 °C.

V soboto bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo, na vzhodu so možne manjše krajevne padavine. Pihal bo severni veter, na Primorskem zmerna burja, najvišje temperature bodo med 6 °C in 11 °C, na Primorskem do 14 °C.

V nedeljo bo pretežno oblačno, popoldne in zvečer ter v noči na ponedeljek bo občasno rahlo snežilo, na Primorskem pa rahlo deževalo. Najvišje temperature bodo med -2 °C in 2 °C, na Primorskem do 9 °C.

V ponedeljek bo na zahodu več jasnine, drugod pa bo večinoma oblačno, v osrednji in vzhodni Sloveniji bo občasno naletaval sneg, pihal bo severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje temperature bodo med -2 °C in 2 °C, na Primorskem do 9 °C.

mraz zima avto led Pripravite strgala Slovenija Pripravite strgala: Tako zelo v minus bo šlo Jezersko, posneto 1. januarja 2023, zima Slovenija Takšno vreme lahko pričakujete med zimskimi počitnicami
Komentarjev 2
  • Zlate 07:45 02.februar 2023.

    Citiram: "Večinoma oslabljene vremenske fronte bodo imele vedno BOLJ ZAHODNEJŠO pot, zaradi česar ne moremo pričakovati veliko sonca. Več ga bo na ZAHODU, manj pa na ZAHODU ..." 🤦

  • pero02 20:29 01.februar 2023.

    Prav ,da poveste novinarji za vreme! Odpišite mi ,če veste,kaj pomeni polarni mraz! Vsaka druga beseda je polarni mraz,katerega v evropi nismo nikdar v preteklosti v mojih 52 letih življenja doživeli. Zakaj beseda polarni mraz? Kaj posmehujete sami sebe?