Slovenija
21 ogledov

Privilegiji študentske elite

Jernej Štromajer zavrača očitke o previsokoh stroških telefoniranja. (Foto: Anže Žurnal24 main
Razsipni študenti. Predsednik ŠOUL lahko na službene stroške govori več kot katerikoli od vladnih ministrov. Neuradno. Poslanci vložili nezaupnico predsedniku ŠOUL, a naj bi bila nepopolna.

Predsednik Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOUL) Jernej Štromajer lahko vsak mesec za storitve mobilne telefonije na službene stroške zapravi do 150 evrov (oziroma 1.800 evrov na leto), kar je več, kot lahko porabijo, denimo, vladni ministri.

Še 50 evrov višji limit od Štromajerja ima direktor ljubljanskega ŠOU Roman Didovič.

Direktorju povišali limit

Študentski ministri lahko na mesec zapravijo 120 evrov, predsednik ŠOUL in študentskega zbora pa 150. Direktorju so maja lani limit dvignili na 200 evrov. Na ŠOUL dodajajo, da so v primerjavi s prejšnjim predsedstvom mesečne limite za predsednika ŠOUL in študentskega zbora znižali za 12 odstotkov, ministrom in generalnemu sekretarju pa za osem.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pahor varčnejši
Nekoliko bolj pa je svojim ministrom dovoljene stroške za službene telefone septembra lani oklestil Borut Pahor – za četrtino. Tako lahko vladni minister vsak mesec porabi 132 evrov (brez naročnine). Mesečne stroške sicer ugotavljajo na podlagi povprečja za tri mesece, zato lahko kakšen mesec zapravijo več in naslednjega manj. Podobno pravilo, le na letni ravni, je maja lani za svoje ministre uvedla tudi ŠOUL.

Študentska ministrica za socialo in zdravstvo Kaja Medved je julija lani za 140 evrov presegla mesečni limit za uporabo telefona. Predsedstvo ji je oktobra lani odobrilo plačilo te razlike, na isti seji pa še dvema ministroma in generalnemu sekretarju. "Bili so v tujini, od koder so ves čas odsotnosti opravljali svoje delo," trdijo na ŠOUL.

Nepopolna nezaupnica
Študentska poslanka Pia Jagodič je sicer predsedniku ŠOUL Jerneju Štromajerju vložila nezaupnico s podpisi 15 poslancev, kar predstavlja tretjino študentskega zbora. Na njeno prošnjo jo je spremljal predsednik novomeškega podmladka Zaresa Matic Vidic. Po naših informacijah je nezaupnica nepopolna oziroma neveljavna, saj ni bila predložena kandidatura za novega predsednika. Naši viri trdijo, da si te funkcije želi prav Vidic, a nam tega ni želel komentirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.