Slovenija
1684 ogledov

"Razmere se ne izboljšujejo kot pred enim tednom"

Covid-19 Epa
Število na novo okuženih se le rahlo znižuje, padec pri hospitaliziranih je majhen.

Ob 1293 opravljenih PCR testih je bilo v nedeljo odkritih 264 okužb z novim virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež okuženih 20,4-odstoten. Ob 1293 opravljenih PCR testih je bilo v nedeljo odkritih 264 okužb z novim virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež okuženih 20,4 odstoten.

Epidemiološka slika v Sloveniji | Avtor: NIJZ NIJZ

14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev znaša na državni ravni skoraj 869. "Najvišja je v posavski, goriški ter jugovzhodni regiji," je na današnji tiskovni konferenci izpostavila začasna uradna vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša. "Najnižja je v koroški, osrednjeslovenski in podravski regiji."

Janez Janša prihajajo novi ukrepi? Slovenija Janša nagovoril državljane, prihajajo novi ukrepi? Janez Janša Izredna tiskovka Slovenija Zaradi angleškega seva zaostrovanje ukrepov morda že v ponedeljek

Epidemiološka slika v Sloveniji | Avtor: NIJZ NIJZ

Sedemdnevna incidenca okužb na ravni države znaša 410,6, razporeditev po regijah je podobna kot pri 14-dnevni incidenci. Najvišja je v goriški in posavski regiji, najnižja pa v koroški, osrednjeslovenski ter podravski regiji.

Epidemiološka slika v Sloveniji | Avtor: NIJZ NIJZ
Povprečje dnevno potrjenih primerov v zadnjih dneh znaša 1232 okužb, hospitaliziranih covidnih bolnikov pa je bilo zjutraj 1173. "Opazimo lahko, da se povprečno število okužb rahlo znižuje, pri številu hospitaliziranih je padec opazen, a ni tako izrazit kot v preteklem tednu," je povedala Bratuševa. 

testiranje koronavirus Novi sev pri nas Slovenija Nerazvozlana skrivnost okoli prve osebe, okužene z angleškim sevom pri nas

Epidemiološka slika v Sloveniji | Avtor: NIJZ NIJZ

V skladu z načrtom sproščanja se v rdečih regijah ponovno odpirajo vrtci in začenja pouk v prvi triadi. Stanje (prikazano na spodnjem zemljevidu) pretekli torek, ki je botrovalo odpiranju šol, kaže, da so črne goriška, posavska in jugovzhodna regija.

Učitelj z masko Testiranje Slovenija Janša o učiteljih: Če bi to bilo v Avstriji, bi izgubili službo

Epidemiološka slika v Sloveniji | Avtor: NIJZ NIJZ
Epidemiološka slika v Sloveniji | Avtor: NIJZ NIJZ

"Epidemiološke razmere se ne izboljšujejo tako kot še pred enim tednom," je poudarila Bratuševa. "Razmere so podobne, kot so bile na začetku novembra. Ker se šole odpirajo, je potrebno, da se vsi dosledno držimo ukrepov, kot je nošenje maske, razkuževanje rok, razdalja, prezračevanje in izogibanje druženju."

Covid-19 Covid-19 Slovenija Novi podatki ne kažejo optimistične slike: Epidemija ne upada!

Sedemdnevno povprečje novih okužb kaže, da je stanje najslabše v goriški, posavski in zasavski regiji, najbolje pa kaže koroški, osrednjeslovenski in podravski regiji. 

V bolnišnici se zdravi 1173 covidnih bolnikov, 192 med njimi na oddelkih za intenzivno nego. 

Epidemiološka slika v Sloveniji | Avtor: NIJZ NIJZ
Epidemiološka slika v Sloveniji | Avtor: NIJZ NIJZ

Zaradi bolezni covid-19 je v bolnišnicah umrlo 16 bolnikov, v DSO še tri osebe, skupaj 19.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • radsemastimzmesom 12:50 25.januar 2021.

    Pubeci in dekline fcere naredli tauznt vec testov kot prejsnjo nedelo, stevilka "novih" okuzenih je tam-tam, panika na zurnalu. Hehehehe pa riti od mojega malega vam ne bi dal za obrisat, ste nesposobni.

  • Nejc51 12:07 25.januar 2021.

    kwa, a je zdej to ta "tretji" val ali gre že za "angleški" val? Morda gre za angleški valček, tastar špila, mi pa plešemo... ha, ha...naslednjih 14 dni bo ključnih

  • Avatar Krizar53
    Krizar53 11:57 25.januar 2021.

    Komu je v interesu prirejanje števila bacilčkarjev in ležalcev v bolnicah? Moje mnenje je, da se Twito oklepa tegale bacilčka in goljufij s številkami zato, da ne bi blo pred parlamentom kar naenkrat 100 jurjev državljanov, ki ga majo pun ...prikaži več qurac in njegovih lopovov zraven!