Slovenija
1298 ogledov

SDS: Posledice napada na Grimsa so dokumentirane

Branko Grims Anže Petkovšek Prva redna seja DZ z nagovorom predsednika republike Boruta Pahorja, na kateri so imenovali mandatno-volilno komisijo DZ.
V SDS so nezadovoljni z ugotovitvijo policije, v povezavi z napadom na poslanca Grimsa.

V poslanski skupini SDS so prepričani, da odločitev policije v zvezi z napadom na poslanca SDS Branka Grimsa oktobra lani kaže na to, "da se želi fizični napad na poslanca relativizirati izključno zato, ker prihaja iz vrst opozicije". Pri tem opozarjajo, da so posledice napada dokumentirane tudi z zdravniškimi izvidi.

Kot so v SDS povzeli v današnjem sporočilu za javnost, je policija ugotovila, da "pri napadu ni bilo fizičnega kontakta", zaradi česar je preiskavo suma storitve kaznivega dejanja zaključila, dogodek pa bo v nadaljevanju obravnavala kot prekršek.

V SDS odločitvi policije ostro nasprotujejo. "Nesporno način napada jasno izraža naklep; zdravstvene posledice, vključno z atipično pljučnico zaradi okužbe ob napadu, pa so vse dokumentirane z zdravniškimi izvidi," so navedli v sporočilu.

Poudarili so, da so vse izjave Grimsa in drugih poslancev SDS, podane po incidentu, resnične in od njih ne odstopajo. Grims pa je po njihovih navedbah policiji predložil tudi zdravniški izvid ambulante za nujno medicinsko pomoč, ki kot verodostojen dokument dokazuje poškodbe, nastale zaradi napada.

"Dejstvo, da je policija odločitev sprejela zgolj na podlagi pomanjkljivih posnetkov kamer, s katerimi se zlahka manipulira, je zato nedopustno in neprofesionalno," so navedli v stranki. Dodali so, da se v poslanski skupini SDS zavedajo, "da je bila policija zadnje mesece pod hudimi političnimi pritiski, ki jih je ob svojem odstopu razgalila ministrica Bobnarjeva".

Ob tem so izrazili obžalovanje, da so mnogi preslišali pobude, ki so jih podali po incidentu, in sicer "da je bil napad na poslanca vrh ledene gore množice posrednih in neposrednih pouličnih, medijsko podprtih pozivov k nasilju, ki smo jim priča že dve leti". Zato bi morali vsi stopiti skupaj in začrtati odločne korake za zagotovitev tako varnosti poslancev kot varnosti zaposlenih v DZ, so prepričani v SDS.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
 • Ender3 21:52 10.januar 2023.

  Ne samo, da je na stopnicah staknil atipično pljučnico, sam živi v leto 1933. Še kdo dvomi, da je potreben takojšnega zdravljenja. Sicer pa, vsa sekta, ki si dovoli takšne manipulacije z javnostjo.

 • Avatar Jaka Steiner
  jaka4 19:48 10.januar 2023.

  Grimsa se ne bi nihče niti s palico dotaknil, kaj šele z roko. Njegovo laž pa zagovarjajo le tisti, ki so mu natvezili, kako naj se predstavi pred javnostjo kot žrtev.

 • Avatar @narhist
  @narhist 19:06 10.januar 2023.

  Če bo Branko še take stresal, ga bom, zaradi bolečin povzočenih od neustavljivega krohota, primoran sodno preganjati.