Slovenija
16349 ogledov

Tako je Kris štiri dni po prejemu zdravila

Kris
Krisova starša sta sporočila, kakšno je Krisovo stanje.

Kris Zudich je v četrtek na kliniki UCLA v Los Angelesu prejel zdravilo zolgensma. Zdravniki so po aplikaciji zdravila opozorili starša, da se lahko po prejemu zdravila pri dečku pojavijo težave, kot je povišana temperatura, in da se lahko zaradi zdravila tudi slabše počuti. 

Kot kaže, je danes eden tistih dni, ko je vse skupaj prišlo za Krisom. "Danes imam vročino in sem malo bolj utrujen kot prejšnje dni, ampak brez skrbi, mama lepo skrbi zame, zato bom kmalu spet delal "kažin"," sta starša zapisala v sporočilu.  

Kris Kris Zdravje Kris je infuzijo prejel danes ob 18. uri, zdravniki opozorili starša

Krisu so zdravniki zdravilo aplicirali prek infuzije. Postopek je trajal kar nekaj časa, a ga je Kris pogumno prestal. Družina bo po navodilih zdravnikov morala še nekaj časa ostati v ZDA, da bodo zdravniki lahko nadzorovali potek v predvidoma naslednjih treh mesecih. Ko jim bodo dali zeleno luč, se bodo lahko vrnili domov. 

Za novo zdravilo - en odmerek stane 2,3 milijona evrov - je denar zbirala vsa Slovenija in dokazala, da se da, če se hoče. Društvu Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki je uspelo zbrati več kot 3,9 milijona evrov.  

Kris Kris Zudrich Zdravje Po prvem pregledu optimistična napoved

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • matermila 14:53 26.november 2019.

    Dečko,drži se.Vse naj tudi staršema.

  • Majazmaja 06:23 26.november 2019.

    Zdravilo, ne cepivo ... Pisuni nesposobni.

  • Avatar vec
    vec 22:25 25.november 2019.

    Ti si zgleda čisti bolnik brez ENEGA člena človeške DNA, da ne privoščiš temu fantku da ozdravi, kar vsi ki imamo otroke ali pa tudi NE. želimo staršem.