Slovenija
71302 ogledov

Tako se bo spremenil delovni čas trgovin!

Trgovina koronavirus Andrej Leban
Spar, Eurospin in Lidl podaljšujejo obratovalni čas v vseh svojih poslovalnicah po Sloveniji.

Spar na velikonočni ponedeljek trgovin ne bo odpiral

Spar je danes kupce obvestil, da so spremenili delovni čas vseh trgovin Spar in Interspar, saj so se s to potezo "odzvali na želje mnogih kupcev, ki zaradi prejšnjih časovnih omejitev niso utegnili v miru opraviti nakupa".

Od četrtka naprej bodo tako trgovine Interspar obratovale od ponedeljka do sobote od 8:00 do 20:00, v nedeljo pa bodo zaprte. Trgovine Spar bodo od ponedeljka do petka obratovale od 8:00 do 20:00, v soboto od 8:00 do 18:00, v nedeljo pa bodo prav tako kot Interspar ostale zaprte. Tudi na velikonočni ponedeljek svojih trgovin ne bodo odpirali, so še sporočili v Spar Slovenija.

Eurospin se je odzval že včeraj

Eurospin je delovni čas svojih poslovalnic podaljšal že včeraj, kot so pojasnili, želijo "preprečiti, da bi bile naše trgovine ob določenih urah preveč obiskane".

Njihove trgovine bodo od ponedeljka do petka odprte od 8:00 do 20:00, v soboto pa od 8:00 do 18:00.

Lidl poenotil delovni čas

Od danes naprej bodo vse Lidlove poslovalnice obratovale od 8:00 do 20:00, v nedeljo pa bodo zaprte, so sporočili tudi v Lidlu. 

Obljubljajo tudi, da bodo svoje ekipe številčno okrepili in tako kupcem omogočili mirno nakupovanje.

Ostali veliki trgovci delovnega časa zaenkrat še niso spremenili.

dezurni@zurnal24.si

Bencinska črpalka Najnižje v 11 letih Slovenija Vlada viša trošarine za energente, na črpalkah cene vseeno nižje

Komentarjev 18
  • romy 23:36 08.april 2020.

    Tak delovni čas naj ostane, kot je...nedelje in prazniki obvezno zaprto!!!!!! Vemo pa, da žal ne bo tako,j...e se delodajalcu za svoje delavce!!!

  • Avatar praufo
    praufo 20:23 08.april 2020.

    trgovci oz. trgovine so nas maksimalno razvadili. res me pa čudi, da po referendumu niso bile zaprte štacune v nedeljah, zdaj pa so ... razlog? aja virus ... no sej čez nekaj čas bo spet vse po starem, tudi nedelja ...prikaži več ... zdej se mau hecajo s tem da je za t.i. "ogrožene" skupine samo od 8-10, potem oa še zvečer eno uro pred zaprtjem ... ja hecat se je treba, majo pa zabavno delo tisti varostniki, ki morajo to vsakomur posebej razlag in spraševat kam spada .... to je pa noporno delo

  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 19:56 08.april 2020.

    poslušam jerkico o socialnem dialogu in kaj vse bi še bilo potrebno sprejeti. ja kaj ste pa dogovorili s pejšnjo vlado, v času največje gospodarske rasti? omenja pa samo neke popolnoma ekstremne primere, od nosečnic, ki so bile lani v ...prikaži več porodniški in imajo s.p. do nekih kvazi s.p- jev, ki delajo baje projektno in prve tri mesece niso imeli dohodka... in ne bodo upravičeni do nadomestila. halo? naje.. pa samo še delavci, ki delajo cele dneve zastonj

Sorodne novice