Slovenija
7290 ogledov

Tako so končale maske iz serviet in gumice

zaščitne maske Facebook
Država je za te zaščitne maske odštela 912.000 evrov.

Država je v času epidemije nabavila več kot milijon mask iz netkanega blaga, ki spominja na prtičke. Maske sta Zavodu za blagovne rezerve dobavili podjetji Korez-Sorting Group in Lukač, po ceni 76 centov za kos.

A ker so se jih občine otepale, je po poročanju MMC RTV SLO več kot polovica mask končala v skladišču blagovnih rezerv v Zalogu. 

Maske so po dobavi predali Upravi za zaščito in reševanje, civilna zaščita jih je razdelila občinam, a slednje so jih v veliki meri vrnile Upravi za zaščito in reševanje. 

Maske Sporno? Slovenija 76 centov za kos papirja in gumici? Počivalšek se brani.

"Občine so vrnile 62.350 zaščitnih mask. Maske so bile v celoti ali v delu vrnjene iz deset regij, in sicer iz pomurske, vzhodnoštajerske, koroške, gorenjske, osrednjeslovenske, obalne, notranjske, dolenjske, zasavske in podravske regije," so za MMC pojasnili na URSZR. Vrnjene maske so zamenjali s trislojnimi kirurškimi maskami. 

Maske Vprašljive maske Slovenija Počivalšek: Posmehi so zlonamerni in sramotni do domače obrti

interpelacija Zdravko Počivalšek | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Uprava za zaščito in reševanje je konec maja 602.953 kosov zaščitnih mask vrnila zavodu za blagovne rezerve, ki jih je uskladiščil v Zalogu. Po poročanju MMC gre za maske, ki so jih dobavila podjetja Zaščita Lukač, Korez-Sorting Group in Konfekcija Marja.

zaščitne maske Maske iz "serviet" Slovenija Oglasil se je izdelovalec spornih mask in odgovoril na očitke

Skupna količina vseh njihovih dobavljenih mask je bila glede na podatke zavoda za blagovne rezerve 1,175 milijona. V Zalogu, kjer bodo počakale na morebitni drugi val epidemije, jih je tako končala več kot polovica. 

Država je za omenjene zaščitne maske odštela 912.000 evrov.

Zdravko Počivalšek Maske Slovenija Počivalšek v Janševem slogu: "Zavajate, mešate jabolka in hruške!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Friderik1950 19:42 02.julij 2020.

    Ja, to je nerodno. Nerodno je tudi, da je maske zagovarjal človek, ki je pri nas odgovoren za razvoj in visoko tehnologijo. Nerodno je tudi, da je Jelka, kot profesor fizike kupila neuporabne mašine za dihanje, ja to vse je res nerodno.

  • bojan25 13:25 26.junij 2020.

    Glede oblike ne bom komentiral, vendar v Nemčiji, kjer delam, priznavajo ta material (airland) za kvalitetnejše ga kot pa kitajske N95 maske. Tudi slovenski dodelovalec Seti ima podatke o testiranju materiala. Moje mišljenje pa je, da so te maske vsekakor ...prikaži več boljše kot samo ruta ali kakšna druga iz blaga šivanja maska.

  • darja32 16:47 25.junij 2020.

    Je kdo videl Počivavška s tako masko? Za rajo je vse dobro. Naj pocrka! Samo od kje bodo jemali potem?