Slovenija
3809 ogledov

To bo do počitnic počela Nika Kovač

Nika Kovač Saša Despot Nika Kovač
Strateški svet za preprečevanje sovražnega govora, ki ga vodi Nika Kovač, bo do parlamentarnih počitnic pripravil usmeritve po prioritetnih področjih.

Strateški svet za preprečevanje sovražnega govora je na današnji seji sklenil, da bodo do parlamentarnih počitnic pripravili mnenja in strokovne usmeritve po ključnih vsebinskih področjih. To so mladi in izobraževanje, preventiva v družbi, mediji, delovanje institucij, splet ter odkrivanje in pravosodje, so zapisali na spletni strani vlade.

Mnenja, strokovne usmeritve in končna skupna priporočila bo strateški svet predstavil konec julija, so napovedali.

Svet pripravlja mnenja in strokovne usmeritve, povezane s sistemsko ureditvijo in preventivo. S tem namenom so člani in članice soglasno sprejeli sklep, da se strateški svet kot posvetovalno telo do posamičnih konkretnih primerov sovražnega govora ne bo opredeljeval.

Za pripravo priporočil iz vsebinskega sklopa odkrivanje in pravosodje je strateški svet sprejel sklep o pripravi analize uporabe 297. člena kazenskega zakonika po sodbi vrhovnega sodišča iz leta 2019.

V strateškem svetu sodelujejo predstavniki pristojnih ministrstev, predstavniki centra nevladnih organizacij in posamezniki na osebno povabilo premierja Roberta Goloba. Vodi ga direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 35
  • mirror 17:57 07.april 2023.

    Mogoče gre na shujševalno kuro v kar dvomim, ali pa bo spet opravljala izpit za avto.

  • Avatar Leon
    Leon 09:04 07.april 2023.

    Nika je strah in trepet janšistov ! Slaboumneži ji ne morejo do živega. Nika uživaj na dopustu kamor koli že greš .

  • satir 07:46 07.april 2023.

    Mislim da se bo še malo poredila