Slovenija
67028 ogledov

Nika Kovač sporočila, da se umika

Nika Kovač Saša Despot Nika Kovač
Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač se je odločila za "začasni korak nazaj".

Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač se je odločila, "da se za nekaj časa nekoliko umaknem". "Ugotovila sem, da je nujno, da upočasnim tempo," je zapisala v objavi na Facebooku. 

Še naprej bo vodila Inštitut, opravljala obveznosti v sklopu strateškega sveta in javno zagovarjala kampanje, ko bo treba. "Se bom pa za nekaj časa umaknila z družabnih omrežij. Pisala doktorat. Uporabljala samo zasebni telefon in bila dosegljiva na emailu inštituta. Ne bom dajala osebnih intervjujev. Govorila bom samo o tekočih vsebinah in kampanjah inštituta," je napovedala. 

Nika Kovač je sredi meseca sprejela vodenje Strateškega sveta za preprečevanje sovražnega govora, aktivna pa je bila tudi v kampanji "Za otroke gre", s katero Inštitut 8. marec predlaga spremembe dveh zakonov na področju šolske prehrane. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 110
  • janez_vindon 12:45 03.april 2023.

    A potem ne bo sveta za sovražni gofor?

  • munja 22:17 30.marec 2023.

    Hvala bogu, da se boš umaknila, bomo vsaj nekaj časa imeli mir pred teboj - upam, da te čim dlje ne bomo videli ali slišali.

  • Janez11 22:06 30.marec 2023.

    Leva uličarska drhal in ta debelušna menstrualka so sedaj pocuzali proračun tako , da lahko sedaj malo počivajo , do naslednjega Janševega mandata, ko bodo spet vsak petek razbijali in noreli po Ljubljani

Sorodne novice