Slovenija
58293 ogledov

To je glede napovedi omejitev za praznike povedal Kacin

Covid-19 in božično-novoletni prazniki Profimedia
Bo "policijska ura" veljala tudi na silvestrovo?

"Konkretnega predloga še ni, vedno vlada zaseda na enak način, najprej pregled stanja, trendov, napovedi, potem pridejo na vrsto ukrepi," je na današnji tiskovni konferenci glede napovedanega "lockdowna" za praznike napovedal uradni vladni govorec Jelko Kacin. "Celoten dnevni red še ni končan."

Na vprašanje, ali bo "policijska ura" oz. omejitev gibanja po 21. uri veljala tudi za silvestrovo, pa je dejal: "Pričakujemo, da bo na podlagi trendov ministrstvo za notranje zadeve pripravilo predlog, ta še ni pripravljen." 

Covid-19 Covid-19 Slovenija Novo glede ukrepov za praznike: To je povedal Gantar! Aleš Hojs Kar pripravite se! Slovenija Hojs namignil, kakšni bodo ukrepi med božično-novoletnimi prazniki

Odločitev glede druženja za božič in novo leto je po besedah Kacina v naši pristojnosti. "Verjamem, da bo marsikdo koga obiskal, a pri tem je treba zavarovati najbolj ranljive skupine, nošenje maske je nujno v širšem družinskem krogu," je poudaril Kacin. "Mehurček je le skupno gospodinjstvo, če se srečata dve, je smiselno nositi maske. Do novega leta nihče izven DSO ne bo cepljen, potrebna je skrajna previdnost, če želimo, da bi v novem letu lahko prva triada šla v šole in se bodo odprle šole za otroke s posebnimi potrebami."

Covid-19 | Avtor: Profimedia Profimedia

Kaj pa polnočnice, bodo lahko potekale na sveti večer? "Ne morem potrditi, da je to na dnevnem redu, obvestili vas bomo, ko bo seja vlade končana," je odgovoril Kacin.

Koronavirus Gantar obljublja Zdravje Ljubljančani se bodo lahko prvi množično testirali že pred prazniki novo leto Promo Uporabno Ostanimo povezani med letošnjimi prazniki

Je pa potrdil, da bo vlada odločitev o podaljšanju epidemije sprejela še danes. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • compracu 07:33 18.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za seks

  • tomaz65 22:18 16.december 2020.

    Lszejo po celem svetu prokleta banda nic vrenda

  • Avatar jezeran
    jezeran 20:32 16.december 2020.

    Greš v četrtek na silvestrovanje in 4. vrneš, ker takrat ni kontrole, kot bo vmes