Slovenija
40160 ogledov

To je Kacin odgovoril na vprašanje, kdaj bodo odprli gostilne

Gostinski lokal v času koronavirusa Profimedia
Ali bodo gostinci po vzoru Avstrije lahko začeli delati že 15. maja?

Vlada bo danes obravnavala dopolnila prvega in celoten drugi "protikorona" zakon. "Višina sredstev, ki bodo na voljo, bo primerljiva s prvim paketom, skupaj bo na voljo več kot šest milijard," je na današnji tiskovni konferenci ob 11. uri pojasnil vladni govorec Jelko Kacin. "Sredstva za blaženje posledic bodo ključnega pomena za uspešen izhod iz krize. Njene razsežnosti se bodo razkrile šele po koncu epidemije."

Matjaž Jereb Koronavirus Slovenija Vodja intenzivne terapije: Imeli smo tudi mlajše brez kroničnih bolezni

Pojasnil je tudi, da v bližnji prihodnosti načrtujejo tudi posebno razpravo na tiskovni konferenci o prihodnosti turizma in gostinstva. "Čakamo na rezultate, ki jo vodi prof. Miroslav Petrovec. Pričakujemo, da nam bo že jutri nekaj povedal o odzivih, pa tudi o prvih rezultatih - ali je kaj covid-19 pozitivnih," je dejal Kacin. "Zagotovo bodo rezultati te raziskave in predvsem razlaga teh rezultatov podlaga za sproščanje ukrepov tudi na področju turizma." 

Gostinski lokal v času koronavirusa | Avtor: Profimedia Profimedia

Koronavirus v Sloveniji Koronavirus v SLO Slovenija Petrovec pojasnjuje podrobnosti raziskave: Na terenu bo deset ekip

"Pričakujem, da bomo že pred prvomajskimi prazniki imeli realnejšo sliko, kdaj bi se lahko gostinska dejavnost začela ponovno aktivirati. Potem bo tudi za delodajalce na tem področju lažje presojati, ali lahko obdržijo delavce."

Jelko Kacin, vladni govorec

Več informacij, kaj lahko pričakujemo glede sproščanja turizma in gostinstva bo po Kacinovih besedah na voljo že prihodnji teden.

dom upokojencev dom starejših občanov starejša oseba Koronavirus v SLO Slovenija Pozitivnih 47, 13 jih žal ni preživelo

Na vprašanje, ali je mogoče, da bi naši gostinci po vzoru Avstrije začeli delati že 15. maja, vsaj tako, da bi stregli na zunanjih površinah in terasah, pa je odgovoril: "O teh vprašanjih razmišljajo pristojna ministrstva tudi pri nas. Prav tako na NIJZ in v svetovalni skupini ministrstva za zdravje se zastavljajo ta vprašanja. Avstrija uporablja isti koledar kot Slovenija. 15. maj tudi v Avstriji še ni napočil, do 15. maja se tudi Slovenija lahko odzove na operativen način. To vprašanje je, kar zadeva moj odgovor preuranjeno. Kot uradni govorec vam lahko povem stvari, ki so dogovorjene in vključene v odloke. V prihodnjih dneh bomo imeli kar nekaj sprememb, a tega ne morem napovedovati vnaprej."

Gostinski lokal v času koronavirusa | Avtor: Profimedia Profimedia

Covid-19: UKC Maribor COVID-19 Slovenija Fantastična novica glede širjenja virusa v Sloveniji

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Solton 21:55 21.april 2020.

    najbolš bi blo, da se raznorazni bari sploh nikoli več ne odprejo...nej se folk kej bl pametnega spravi delat, namest lokale odpirat, bo za vse bolš...ne rečem, da je ene par ornk gostln odprtih, sam da maš pa na vsakem ...prikaži več vogalu 3 lokale je pa absurd.. v stari Lj ni bilo zadnja leta več drugega kot lokal do lokala, miza do mize, to ni niti več podobno normalnemu mestu...

  • Avatar praufo
    praufo 15:47 21.april 2020.

    šest milijard, bravo, a to je vse gratis, le kdo bo to vrnil, če je država že zdaj zapufana preko 30 milijard, noro

  • kvasetotidogajamona 12:49 21.april 2020.

    upam da nikoli, koj kurac sploh grejo ljudje v gostilne.... idijoti