Slovenija
28 ogledov

Uran se lahko zdravi v Sloveniji

Polnočnica Alojz Uran Dejan Mijović
Alojz Uran je bil v torek odpuščen iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, so sporočili iz tiskovnega urada Slovenske škofovske konference (SŠK).

Potem ko so upokojenega ljubljanskega nadškofa Alojza Urana 31. julija zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja sprejeli v UKC Ljubljana – neuradno je imel težave s srcem – so ga zdaj odpustili.

O njem se je ljubljanski nadškof Anton Stres pogovarjal tudi v Rimu, kjer so mu potrdili, da bo imel Uran vedno možnost za zdravljenje v Sloveniji. Stres se je namreč v ponedeljek sešel s prefektom Kongregacije za škofe, kardinalom Marcom Ouelletom in mu, kot pojasnjujejo v SŠK, predstavil cerkvene razmere v Sloveniji.

Vedno možnost zdravljenja v Sloveniji

Kardinal prefekt je po njihovih navedbah potrdil, da je bil Uranov umik s slednjim dogovorjen in da gre za začasen umik za čas, ki bo odvisen od okoliščin in odločitve Kongregacije za škofe. V tem času pa bo imel nadškof Uran vedno možnost za zdravljenje v Sloveniji, če bo potrebno, še dodajajo v tiskovnem uradu SŠK.

Uran mora namreč po dekretu Kongregacije za škofe v Rimu zapustiti Slovenijo. Razlogi za njegov odhod še ostajajo skrivnost, med možnimi razlogi za napotitev v tujino se sicer omenja domnevno očetovstvo. Po nekaterih informacijah naj bi se Uran preselil v Trst.

Komentarjev 2
  • Senior 21:53 24.avgust 2012.

    A smo mi sploh še samostijna država, ali spadamo pod upravljanje katoliških barab iz Vatikana?Če je tako, potem naj Vatikan plačuje duhovnikom plače, pokojnine, saj bi s tem zelo pomagali priti Sloveniji iz krize.Pa to je višek sramote za slovenske ...prikaži več državljane,če smo še!

  • bojovi 15:28 23.avgust 2012.

    Njemu bo bog pomagal, on ne rabi medicinskega zdravljenja."Razlogi za njegov odhod še ostajajo skrivnost"Zakaj nisem presenečen?