Slovenija
51377 ogledov

Vlada še enkrat spremenila odlok glede nakupovanja

Nakupovalni voziček
Odločitev so sprejeli na današnji dopisni seji.

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela Odlok o dopolnitvi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, s katerim čas, v katerem lahko nakupujejo izključno ranljive skupine (invalidi, upokojenci, nosečnice), podaljšuje za eno uro.

V Odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Slovenije se dopolnjuje 2.a člen, drugi odstavek tako, da se glasi: »(2) V prodajalnah z živili lahko nakup v času od 8.00 do 10.00 ure opravijo izključno ranljive skupine (npr. invalidi, upokojenci, nosečnice) ter zadnjo uro delovnega časa prodajalne. Upokojenci lahko opravijo nakup samo v tem času.«.

To pomeni, da lahko izključno ranljive skupine (invalidi, upokojenci, nosečnice), poleg že veljavnega nakupovanja med 8.00 in 10.00, sedaj nakupujejo tudi v zadnji uri delovnega časa prodajalne z živili.

Odlok začne veljati z jutrišnjim dnem, to je 4. aprila 2020.

Nakupovalni voziček Sprememba Slovenija Vlada potrdila dve novi izjemi glede prodaje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 26
  • pancsorpwing 15:02 06.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • goldy_z 15:08 04.april 2020.

    Za ogromno upokojencev po nakupih sedaj hodimo otroci.Mislim,da nikakor ni prav,da je za rizične skupine rezerviran čas nakupov vsak dan.Če bi bilo to 3 krat v tednu bi bilo povsem dovolj. Sedaj pa se dogaja,da upokojenci zjutraj nabavljajo za celo ...prikaži več družino,saj po deseti uri zmanjka že večina stvari,ki so tisti dan v akciji. 0 0

  • Avatar jate
    jate 13:00 04.april 2020.

    bolj bedastega urnika si niso mogli izmislit ,,ali pac..bomo vidli v ponedeljek..to je ratalo ze kot v tv limonadi ali kriminalki,,da vidimo kaj sledi-..