Slovenija
6744 ogledov

Vlada začenja veliko reorganizacijo

Vlada Robert Golob Vlada RS
Vlada je izdala uredbo, po kateri bo možna reorganizacija ministrstva za zdravje

Vlada je danes izdala spremenjeno uredbo o notranji organizaciji, sistemizaciji, delovnih mestih in nazivih v organih javne uprave, ki bo omogočila reorganizacijo ministrstva za zdravje, so sporočili po seji. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je reorganizacijo napovedal že na predstavitvi v DZ, in sicer načrtuje dva nova direktorata.

Kot so po seji sporočili iz urada vlade za komuniciranje, je ministrstvo za zdravje v procesu celotne reorganizacije, zlasti spreminjanja in preurejanja notranjih organizacijskih enot z namenom bolj učinkovitega, hitrejšega in vsebinsko bolj smiselnega upravljanja področij, s katerimi se ukvarja.

Danijel Bešič Loredan, Aleš Šabeder Slovenija Minister za zdravje: Do konca junija bomo imeli te rešitve

Dva direktorata ukinili, ustanavljajo dva nova

Ohranjata se direktorata za javno zdravje in za zdravstveno varstvo. Namesto direktoratov za zdravstveno ekonomiko in za razvoj zdravstvenega sistema, ki se ukinjata, bosta ustanovljena dva nova, in sicer direktorat za digitalizacijo v zdravstvu in direktorat za zdravstveno nego.

Naloge ukinjenih direktoratov bodo smiselno porazdelili po direktoratih oziroma se bodo v dobršni meri prenašali tudi na nov urad za nadzor, kakovost in nabave v zdravstvu. Ker se hkrati ukinjata obstoječa direktorata in ustanavljata dva nova, finančnih posledic ne bo, ministrstvo bo reorganizacijo izvedlo v okviru sprejetega kadrovskega načrta in proračuna ministrstva, so zapisali.

Akt o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest ministrstva za zdravje bodo s to uredbo uskladili najpozneje do 1. septembra. Uredba pa bo začela veljati dan po objavi v uradnem listu, so še zapisali v sporočilu po seji vlade.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 35
  • eminenca 15:50 10.junij 2022.

    nakladanje, da ga še nisem slišal ... oni samo nekaj prekladajo

  • Zdravapametnadopustu 06:59 10.junij 2022.

    Zame pa je zanimivo naslavljanje - če bi se to v prejšnji vladi dogajalo, bi bile to ČISTKE, tako pa so REORGANIZACIJE. Pa, da smo si na jasnem, eni in drugi so zanič, samo neodvisnosti poročanja pa že dolgo nimamo.

  • andrej084 22:20 09.junij 2022.

    Če ne veš, kaj bi delal(vsebina), pa začni z reorganizacijo. Premikaj ljudi, omare, fascikle, računalnike, cakalne dobe pa vse daljše. Kaj pa v 30 dneh do specialista? No šlo v prvem mandatu sli šele v petem....

Sorodne novice