Slovenija
30511 ogledov

Vrag je vzel šalo: O ukrepih na tiskovki kar Janez Janša

Janez Janša slika zaslona
"Razmere zaradi covid-19 ob 189 okužbah zahtevajo dodatno in celovito ukrepanje."

Včeraj so s testi potrdili 189 novih primerov okužbe s covidom-19. Po številu okužb gre za daleč najslabši ponedeljkov rezultat doslej, saj je odkritih skoraj dvakrat toliko okužb kot prejšnji teden, pri čemer so vrh nove okužbe navadno dosegale v torek ali četrtek, zato lahko ta teden pričakujemo še višje številke. 

Premier Janez Janša je na današnji tiskovni konferenci vlade dejal, da smo že sredi drugega vala covida-19, ki se nadaljuje iz poletja v jesen. Upajo, da bodo dosegli podobne učinke kot spomladi z bolj strogimi ukrepi. Kaj bo sledilo, je po premierjevih besedah odvisno od javnosti. 

Vlada je na predlog stroke sprejela načrt ukrepov za obvladovanje 2. vala. Podrobnosti preberite na tej povezavi. 

Janez Janša novo Slovenija Janša predstavil ključne ukrepe za obvladovanje covida-19

 

"Razmere zaradi covid-19 ob 189 okužbah zahtevajo dodatno in celovito ukrepanje," je na Twitterju pred tem napovedal uradni vladni govorec Jelko Kacin. "Ta hip še poteka srečanje predsednika države Boruta Pahorja, predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča, predsednika državnega sveta Alojza Kovšce ter predsednika vlade Janeza Janše z uredniki elektronskih medijev," je zapisal Kacin.

Kacin je sicer že včeraj na tiskovni konferenci povedal, da vlada pripravlja nove ukrepe za zajezitev epidemije širjenja novega koronavirusa. 

Bojana Beović Covid-19 Slovenija Beovićeva podrobneje predstavila ukrepe, ki jih pripravlja vlada

Vodja strokovne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović je včeraj povedala, da so že prejšnji teden vladi predlagali ukrepe, ki zadevajo predvsem omejitev zbiranja v zaprtih prostorih. Gre za omejitve zbiranja na zasebnih in javnih neorganiziranih druženjih, poleg tega napovedujejo omejitve števila ljudi, ki se lahko naenkrat nahajajo v trgovinah, gostinskih lokalih ter prostorih, kjer se opravljajo servisne dejavnosti. V preteklih dneh se je govorilo o omejitvi zbiranja ljudi na deset ali šest oseb, kakor je tudi praksa v tujini. 

covid-19 UKC | Avtor: UKC LJ UKC LJ

Aleš Hojs Slovenija Hojs ne izključuje ponovne razglasitve epidemije

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs pa je pretekli teden na tiskovni konferenci povedal tudi, da vlada v primeru širjenja virusa ne izključuje niti ponovne razglasitve epidemije"V tem trenutku težko povem, kaj bi lahko zajemali novi ukrepi, lahko pa se zgodi, da bi bila ponovno razglašena epidemija," je dejal notranji minister. "Zagotovo pa si popolne ustavitve ne moremo več privoščiti."

Janez Janša je na okrogli mizi z naslovom Odgovoren državljan - uspešen narod, ki ga je v sklopu Socialnega tedna v Zavodu sv. Stanislava za vikend pripravila civilna iniciativa Prebudimo Slovenijo, dejal, da je od spoštovanja zaščitnih ukrepov pred širjenjem novega koronavirusa odvisno, kako normalno bomo lahko živeli v prihodnjih mesecih.

Janez Janša Janša o drugem valu Slovenija Janša o drugem valu: Izčrpali smo ukrepe, ostal je le še eden

Bolniške postelje z bolniki s covidom-19 se v drugem valu polnijo, razmerje med okuženimi in obolelimi pa se zaradi vse več obolelih slabša. Že nekaj časa je dnevno potrjenih med 150 in 200 okužb in število se ne manjša. "Torej blagi ukrepi, sprejeti proti koncu septembra, niso prijeli," je dejal Janša in dodal, da zato, "ker se ne jemljejo resno v zadostni meri." Med tremi stopnjami ukrepov, ki veljajo za države v oranžni barvi, smo zdaj izčrpali ukrepe iz drugega paketa. Ostane samo še eden, potem pa je tu že rdeča barva, ko nastopi razglasitev epidemije, je posvaril.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 31
  • mph 18:15 06.oktober 2020.

    Bi raje dosegli, da bi večina sploh spoštovala obstoječe ukrepe, pa ne bi bilo potrebno nič dodatnega. Dokler pa bo velika večina maske po žepih in iste par tedno, pod nosom, pade po tleh pa gre nazaj na nos, .... ...prikaži več razkuževanja rok v trgovinah skoraj ni več, .... itn.

  • lulibuc 17:01 06.oktober 2020.

    A znate na tem fuknjenem portalu pisati še o čem drugem, kot o covid-19, oz. nategu stoletja????

  • janez60 14:49 06.oktober 2020.

    Vse bo rešil strokovnjak komunističnega obramboslovja, res prava stroka za zdravstveni problem.

Sorodne novice