Slovenija
57493 ogledov

Vreme: Padajo vročinski rekordi, na vidiku velika ohladitev

Slovenija vreme pokrajina Profimedia Pogled na megleno nižino v jutranji zarji.
Začetek delovnega tedna je v znamenju izjemno visokih temperatur. Že čez nekaj dni bo drugače.

Drugi aprilski ponedeljek je po vsej Sloveniji obsijan s soncem in ogret z zelo toplim ozračjem. Marsikje je termometer pokazal 25°C, v predelih jugovzhodne Slovenije in Štajerske bi se živo srebro povzpelo do 30°C, je zapisano na neurje.si.

V nedeljo so na skrajnem jugu države, v Osilnici, izmerili najzgodnejšo "tridesetico" v zgodovini merjenj v Sloveniji, tam je živo srebro namreč pokazalo prav 30°C.

Toplo vreme bo vztrajalo še nekaj dni. Tudi torek bo podobno topel kot ponedeljek, malce več bo oblakov. Nato se bo. do konca tedna, začelo postopoma ohlajati. V petek bodo v notranjosti zjutraj tako izmerili le okrog 7°C, čez dan pa do 22°C, navaja Agencija RS za okolje (ARSO).

Sobota in nedelja bosta spet sončni in zelo topli, podobno kot pretekli vikend. V začetku prihodnjega tedna pa se obeta ohladitev.

Že v ponedeljek zvečer se lahko pojavijo padavine, v torek pa naj bi jutranja temperatura v notranjosti znašala le okoli 3°C, pospremljena bo s konkretno količino dežja.

V sredo okoli ničle

Še bolj ekstremne so napovedi za sredo, ko naj bi se jutranje temperature gibale okrog ledišča, čez dan pa naj bi se ogrelo zgolj do 11°C.

"V naslednjem tednu nas gotovo čaka močna ohladitev," nam je zaupal dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje Andrej Velkavrh.

"Ali se bodo tempratura res spustila vse do ledišča, ne moremo predvideti, toda lahko rečem, da se bo precej ohladilo. Za koliko, pa je odvisno tudi od pojava megle in vetra," je dodal. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:10 09.april 2024.

    Predlog:za en mesec naj prizemljijo vse avione,če seveda hočejo kaj spremenit,z električnimi avti ne bodo dosegli nič

  • Ender3 14:29 08.april 2024.

    kratkoročna napoved in spet bo za vse kriv R.G

Sorodne novice