Slovenija
697 ogledov

Razkrilo tudi bolnišnico

Gasilski kombi, gasilci KGZ Ravne na Koroškem
Veter je škodo povzročal tudi na območju Spodnjega Podravja.

Na območju Spodnjega Podravja so prostovoljni gasilci in drugi pristojni posredovali v okoli 45 intervencijah. Med drugim je odneslo del strehe na internem oddelku ptujske splošne bolnišnice.

Sunki vetra so odpihnili okoli sto kvadratnih metrov pločevinaste strehe bolnišnice. Na pomoč so prihiteli gasilci in streho vsaj zasilno pritrdili, da veter ne bi povzročil še dodatne škode.

Varnost 19 pacientov in zaposlenih na internem oddelku po zagotovilih bolnišnice ni bila ogrožena, tudi delo na oddelku je potekalo nemoteno. Bali so se le morebitnega deževja, saj bi poškodovano ostrešje zagotovo puščalo vodo.

Ker se je zgodaj popoldne veter le začel nekoliko umirjati, so njihovi vzdrževalci poškodovano streho nadomestili z začasno lepenko, ki je pritrjena z letvami, zato naj ne bi prišlo do zamakanja, če se bo uresničila napoved o dežju.

Škoda je za zdaj ocenjena na okoli 35.000 evrov, če ne bi vsaj začasno ukrepali, bi lahko deževje povzročilo nekajkrat višjo številko.

vreme Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: "Ponovno pišemo o samih ekstremnih situacijah"

Močan veter je danes tudi na območju Slovenske Bistrice povzročal obilo težav. Sunki jugozahodnika so odkrivali strehe in podirali drevesa, dokazuje spodnja fotografija, objavljena na Facebook profilu Neurje.si.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.