Slovenija
927 ogledov

Wolf bo tožil Slovenijo zaradi Patrie

Walter Wolf Boštjan Tacol
Walter Wolf je stopil pred novinarje in napovedal tožbo proti Sloveniji.

Poslovnež Walter Wolf je danes v Karlovcu napovedal, da bo tožil Slovenijo zaradi obtožb v primeru Patria. "Tožili bomo Slovenijo za 100 milijonov dolarjev, kajti kako lahko plačam (predsedniku SDS Janezu) Janši, če ga do sodišča nikoli v življenju nisem videl. Mene balkanska politika ne zanima, ker grem v posel, ko se zasluži dober denar, tudi z vragom, ni pomembno, ali je levo ali desno," je dejal Wolf.

Kot je dodal, se bo tožbi proti Sloveniji posvetil, ko bo končan postopek na Hrvaškem, navaja hrvaška tiskovna agencija Hina.

Walter Wolf Slovenija Kazenski pregon zoper Walterja Wolfa v zadevi Patria zastaral

Karlovško sodišče je sicer Wolfa ravno danes oprostilo obtožb o zlorabi v gospodarskem poslovanju. Obtožen je bil, da je leta 2003 karlovško tovarno obutve KIO oškodoval za 111.000 kun.

Pred roko pravice pobegnil v Kanado

Wolf je bil v Sloveniji med osumljenimi v aferi Patria, a je kazenski pregon zoper njega avgusta 2015 zastaral. Sredi sojenja je namreč odšel v Kanado, zato ga je sodišče izločilo iz postopka in spomladi 2013 zanj izdalo mednarodno tiralico. Kanadski policisti so ga aretirali januarja 2015, a je bil nato ob plačilu varščine izpuščen na prostost. Nato pa je kanadski minister za pravosodje umaknil slovensko prošnjo za Wolfovo izročitev, saj kanadsko sodišče zaradi procesnih in pritožbenih rokov izročitvenega postopka ne bi moglo izpeljati do nastopa absolutnega zastaranja. Prav tako je bil Wolf med obtoženimi v zadevi Patria v Avstriji, kjer mu zaradi odsotnosti sodbe niso izrekli.

Walter Wolf Slovenija Wolfa še ne bo v Slovenijo

Slovensko specializirano državno tožilstvo je zoper Wolfa julija letos vložilo tožbo zaradi domnevnega pranja denarja. Kot je poročal POP TV, gre za 2,3 milijona evrov, ki naj bi jih Wolf dobil od dela provizije Patrie pri poslih za dobavo oklepnikov Slovenski vojski.

Wolfovo ime so pred leti omenjali tudi med preiskavo o domnevnem podkupovanju pri nakupu finskih oklepnikov za hrvaško vojsko, a hrvaško tožilstvo ni našlo elementov za kazenski pregon.

Walter Wolf Slovenija Z varščino na prostost

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • ode 19:16 26.oktober 2017.

    In kdo je privlekel k nam tega mrhovinarja, da se je nažiral klavniških odpadkov na z vojno opustošenem Balkanu? Ko zagledam ta ogabni, ciničen in posmehljiv fris, me vedno napade driska.

  • Avatar Leon
    Leon 16:39 26.oktober 2017.

    Walter Wolf ................pa saj on ni Slovenec ! Mislim,da je Jodlar ali neki nemški begunec .

  • mirror 18:44 24.oktober 2017.

    Dragi davkoplačevalci. Spet boste lahko odprli denarnice zaradi napačnih sklepov naših tožilstev in sodišč. Da bodo to plačali pravi krivci, lahko samo le sanjate. Tega pri nas ni.

Sorodne novice